Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΕΣΡ: Από βδομάδα οι αποφάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΡ: Από βδομάδα οι αποφάσεις

Καμία πρωτοβουλία και καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί για τις τηλεοπτικές άδειες εάν προηγουμένως δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και το σκεπτικό της σχετικά με την προσφυγή των καναλιών για την αρμοδιότητα της αδειοδότησης.

Σε αυτό συμφώνησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δ. Κουτρομάνος και Ρ. Μορώνης με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα, όπως συμφωνία υπήρξε και στην αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΣΡ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παραχώρησε χθες ο κ. Μορώνης. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο το Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τις ανάγκες του σε προσωπικό. Συμφωνήθηκε δε να έχει πρόσβαση στην Υπηρεσία Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει την παρακολούθηση 12 τηλεοπτικών και 12 ραδιοφωνικών σταθμών, με δυνατότητα για διπλασιασμό τους.

Όπως είπε ο κ. Μορώνης, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το Συμβούλιο να αποφασίσει:

* Για τον τρόπο προβολής της Χρυσής Αυγής μετά από ερώτημα της ΕΡΤ. Ήδη έχουν παραδοθεί οι σχετικές εισηγήσεις από τους νομικούς του ΕΣΡ οι οποίοι εκλήθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα εάν υπερισχύει η υποχρέωση να παρουσιάζονται όλες οι απόψεις από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ή η υποχρέωση να μην μεταδίδεται ρατσιστικός και μισαλλόδοξος λόγος. Η απόφαση του ΕΣΡ μπορεί να έχει τη μορφή Οδηγίας και ενδέχεται να ισχύει και για τους ιδιωτικούς σταθμούς.

* Για το αίτημα της Alter Ego να εκπέμψει: Μετά την άρνηση της Digea να μεταφέρει το σήμα του υπό σύσταση νέου καναλιού του Ευ. Μαρινάκη, η εταιρεία ζητάει από το ΕΣΡ να έχει «ίση μεταχείριση» με τους υπόλοιπους μη αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η εισήγηση από το νομικό τμήμα αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μορώνης, για να δοθεί άδεια εκπομπής χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL