Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Ευθύνες στην... κυβέρνηση από την ΕΣΗΕΑ για την επίθεση της Χ.Α. στα γραφεία της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευθύνες στην... κυβέρνηση από την ΕΣΗΕΑ για την επίθεση της Χ.Α. στα γραφεία της

Στην κυβέρνηση επέλεξε να επιτεθεί η ΕΣΗΕΑ μετά την επίθεση που δέχθηκε στα γραφεία της από την ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής.

Η αντίδραση του «πνευματικού σωματείου», όπως αυτοαποκαλείται η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της, αφιερώνει μόνο δύο λέξεις εναντίον τής Χ.Α., χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως «προκλητική και βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΑ», ενώ στη συνέχεια επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στην... κυβέρνηση, καθώς τη συνδέει με την περίπτωση του Καστελλόριζου και τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, αφετηρία επανεμφάνισης της Χ.Α. ήταν «η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης, με τη μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω». Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, η πρωτοφανής δήλωση του Ν. Παρασκευόπουλου και η υπόδειξή του «να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη» υποδεικνει ότι «πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης».

Με την ίδια ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει τον θεσμικό της ρόλο ως «υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης» και την «υποχρέωσή της και ως πνευματικού σωματείου να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΣΗΕΑ καταλήγει να προσφέρει κάλυψη στους χρυσαυγίτες

Αργά το βράδυ χθες, ανακοίνωση για τη στάση της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «Η ΕΣΗΕΑ είναι συνδικαλιστικό όργανο και όχι κομματικό φερέφωνο». Όπως σημειώνει, «Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με την οποία η σημερινή βίαιη ενέργεια των χρυσαυγιτών σε εκδήλωση στα γραφεία της οφείλεται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΣΗΕΑ είναι συνδικαλιστικό όργανο και όχι κομματικό φερέφωνο. Η ανακοίνωση αυτή έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει. Καταλήγει μόνη της η ΕΣΗΕΑ να προσφέρει τελικά κάλυψη στους χρυσαυγίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του και τα στελέχη χωρίς καμία εξαίρεση, και καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής τους διαδρομής, έχουν δώσει αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό. Δεν ανακάλυψε όψιμα τη φασιστική απειλή, όπως η Νέα Δημοκρατία, που για χρόνια κάλυψε τη δράση της και πρόσφερε πολιτική νομιμοποίηση στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Θυμίζουμε εξάλλου ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει στις τάξεις του πρώην και νυν ακροδεξιούς και εθνικιστές. Ας μην το ξεχνάει αυτό η ΕΣΗΕΑ».

Γ. Σαββίδης: Δεν θα κάμψουν το δημοκρατικό φρόνημα των δημοσιογράφων

Την εισβολή των χρυσαυγιτών στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Γιώργος Σαββίδης: «Ενώνοντας τη φωνή μου με την οργή του δημοσιογραφικού κόσμου για την τρομοκρατική τραμπούκικη εισβολή των χρυσαυγιτών βουλευτών και μερικών οπαδών τους στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζω αυτή τη νέα εγκληματική ενέργεια των αμετανόητων νεοφασιστικών ορδών. Η επιθετική εισβολή τους για να διακόψουν εκδήλωση για την προστασία των μειονοτήτων αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη σκοταδιστική ιδεολογία τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κάμψουν το δημοκρατικό φρόνημα των δημοσιογράφων να υπερασπίζονται τον πλουραλισμό και την ελεύθερη έκφραση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL