Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Οικονομικά και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού / Δέσμευση Ν. Παππά για ενίσχυση του ΕΣΡ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οικονομικά και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού / Δέσμευση Ν. Παππά για ενίσχυση του ΕΣΡ

Την πλήρη στήριξη του ίδιου προσωπικά, αλλά και της κυβέρνησης, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού εξέφρασε ο Νίκος Παππάς σε συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνο και Ρ. Μορώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου η Αρχή να λειτουργήσει και να επιτελέσει τον ελεγκτικό ρόλο της, έχει ανάγκη ενίσχυσης που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, φτάνει στον διπλασιασμό του σημερινού προϋπολογισμού της, ο οποίος δεν ξεπερνά τα 1,6 εκατ. ευρώ. Από αυτά, οι υποχρεώσεις μισθοδοσίας ανέρχονται σε 1,3 εκατ. και το ενοίκιο για το κτήριο σε 0,2 εκατ. ετησίως.

Οι τρεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, συζήτησαν «την ανάγκη ταχείας εφαρμογής κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο έθεσε στη διάθεση του ΕΣΡ την Υπηρεσία Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος. Η Υπηρεσία παρέχει στην Αρχή, χωρίς καμία δική της οικονομική επιβάρυνση, τη δυνατότητα πλήρους και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και έρευνας του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος δεκάδων σταθμών. Μάλιστα, η πλατφόρμα προσφέρει πρόσβαση τόσο στη ζωντανή ροή του προγράμματος (realtime), όσο και στο αρχείο (αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά), όλο το 24ωρο.

«Το υπουργείο έθεσε στη διάθεση του ΕΣΡ κάθε απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή» τόνισε ο Νίκος Παππάς μετά τη συνάντηση. «Έδωσα στην ηγεσία της Αρχής την προσωπική μου δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης. Τους επισήμανα ότι το έργο μας στην κατεύθυνση της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου βρίσκεται κάτω από το άγρυπνο μάτι της ελληνικής κοινωνίας και της ίδιας της Δημοκρατίας, που απαιτούν από εμάς να τρέξουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Επίσης, το υπουργείο παρέδωσε στην ηγεσία του ΕΣΡ τα έγγραφα στα οποία ενσωματώνεται ολόκληρη η τεχνογνωσία του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας: την Προκήρυξη δημοπρασίας και σχετικές διευκρινίσεις, τη Μελέτη Μηχανισμών Δημοπρασίας, τη Μελέτη Προσδιορισμού Ελάχιστης Τιμής Εκκίνησης Διαγωνισμού, Οδηγίες για τη Δημοπρασία (όπως παρασχέθηκαν στους υποψηφίους), Εκπαίδευση Διαδικασίας Διεξαγωγής Δημοπρασίας (όπως παρασχέθηκε στους υποψηφίους), Προπαρασκευαστική Εμπειρογνωμοσύνη για τη Δημοπράτηση Αδειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL