Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επαφές στην Ευρώπη για διμερείς συνεργασίες στα οπτικοακουστικά

Ν. Παππάς και Δ. Τσακνής στο TV5 στο Παρίσι

Σε επαφές με κυβερνητικά στελέχη και στελέχη δημοσίων τηλεοράσεων στο εξωτερικό βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας προκειμένου να προωθήσει διμερείς συνεργασίες προς όφελος της ψηφιακής και οπτικοακουστικής παραγωγής.

Στο Παρίσι ο υπουργός Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, είχε συνάντηση με στελέχη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού και ψηφιακού ομίλου της Γαλλίας France Televisions και του δορυφορικού TV5 Monde. Συζητήθηκε η αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του γαλλικού ομίλου, ιδίως δε το project του France TV Info, του νέου 24ωρου αμιγώς ενημερωτικού καναλιού, το οποίο δομεί την πληροφόρηση στα μέτρα της εποχής του Internet και των social media.

Όπως σημείωσε ο Ν. Παππάς, το France TV Info «μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο για τη μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης στη νέα εποχή της υψηλής τεχνολογίας με αξιόπιστο ενημερωτικό προϊόν σε 24ωρη βάση και οικονομίες κλίμακας».

Στο Λονδίνο ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος είχε επίσης επαφές τόσο με κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού όσο και με start ups, προκειμένου να προωθήσει διμερή συνεργασία για την οπτικοακουστική παραγωγή.

 

Δείτε όλα τα σχόλια