Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Την Τρίτη η πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΡ Σε Ολομέλεια το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπό τη νέα 9μελη σύνθεση. Ο πρόεδρος Αθ. Κουτρομάνος καλεί τον αντιπρόεδρο και τα μέλη στην 1η συνεδρίαση με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη τα οποία εκκρεμούν από την προηγούμενη σύνθεση του ΕΣΡ και, παρ’ ότι είχαν συζητηθεί τον Οκτώβριο του 2015, δεν είχε ληφθεί απόφαση, οπότε θα συζητηθούν εκ νέου, υπό τη νέα σύνθεση. Πρόκειται για ακροάσεις ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών για παροχή διευκρινήσεων σχετικά με παραβάσεις που αφορούν κυρίως τη διαφήμιση: τηλεπωλήσεις, αθέμιτη τοποθέτηση προϊόντος, γκρίζα διαφήμιση, υπέρβαση ωριαίου χρόνου διαφήμισης, διαφήμιση παιδικών παιχνιδιών σε ακατάλληλη ώρα κ.ά. Οι κλήσεις αφορούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Star, Extra Channel, Nickelodeon, Ena Channel Ν. Καβάλας και τον ραδιοφωνικό σταθμό AΡT FM Ν. Αττικής.

Τον Ιανουάριο η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα συναλλαγών για την τηλεοπτική διαφήμιση Αυτό είπε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Όπως σημείωσε, «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ‘γκρίζων’ ζωνών στην τιμολόγηση της τηλεοπτικής διαφήμισης» και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη «σε διαδικασία διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς, τα κανάλια και τους διαφημιστές». Όπως υπογράμμισε, η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα "θα εξυγιάνει τα οικονομικά των καναλιών διότι πολλά απ’ αυτά έχουν σχέση ετεροβαρή με διαφημιστικές εταιρείες και κρέμονται απ’ αυτές, για να μπορέσουν να έχουν ένα διαφημιστικό πακέτο το οποίο θα τα κάνει βιώσιμα». Εν όψει της ρύθμισης, παρατείνονται κατά έξι μήνες οι διατάξεις που ισχύουν σήμερα σε ό,τι αφορά τον τρόπο τιμολόγησης των διαφημίσεων και των χορηγιών.

Βιώσιμη λύση για το Mega ζητούν από τους μετόχους οι εργαζόμενοι Ένας μισθός -από συνολική οφειλή επτά- καταβλήθηκε την Παρασκευή στους εργαζόμενους του Mega, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι, από την πλευρά του Φ. Μπόμπολα. Από τη διοίκηση του καναλιού δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι γίνονται προσπάθειες να καταβληθεί από αύριο και δεύτερος από τους οφειλόμενους μισθούς με ποσό που θα καλύψει η πλευρά Βαρδινογιάννη. Οι κινητοποιήσεις τους ωστόσο συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα και επανέρχονται με πιέσεις στην κυβέρνηση, καθώς οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στα γραφεία της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης στην οδό Ζαλοκώστα, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον Γ. Δραγασάκη. Την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία της Alpha Bank επί της οδού Σταδίου. Με επιστολή τους προς τους μετόχους (Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη) θα ζητήσουν από κοινού συνάντηση, ώστε να βρεθεί, όπως λένε, κοινά αποδεκτή και βιώσιμη λύση για το μέλλον του σταθμού.

Χωρίς ειδήσεις την Τετάρτη, χωρίς εφημερίδες την Πέμπτη Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ την Τετάρτη, συμμετέχοντας στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται την Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL