Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Υπερβάλλων ζήλος από τον Α.Γεωργιάδη για κοινοβουλευτικό έλεγχο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπερβάλλων ζήλος από τον Α.Γεωργιάδη για κοινοβουλευτικό έλεγχο

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΡΤ στην ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, με την οποία ζητά να μάθει το κόστος δύο τηλεοπτικών παραγωγών

Όπως αναφέρει ο Α. Γεωργιάδης:

* Η πρώτη εκπομπή με τον τίτλο «ΕΠΩΝΥΜΩΣ», είναι εσωτερική παραγωγή και έχει παρουσιαστή τον κ. Βασίλειο Ταλαμάγκα, Γενικό Συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της Ε.Ρ.Τ. Για την προβολή των 24 επεισοδίων της συγκεκριμένης εκπομπής, η σχετική  δαπάνη ανέρχεται στα 89.258 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ε.Ρ.Τ. του οικονομικού έτους 2016 και 2017.

* Η δεύτερη εκπομπή είναι εσωτερικής παραγωγής 35 επεισοδίων, με τίτλο «FOCUS», με δαπάνη ύψους 102.747 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016 και 2017 της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Παρουσιαστής της εμφανίζεται ο κ. Πάνος Χαρίτος. Ενώ, όμως, η απόφαση για την εκπομπή αυτή έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, δεν είναι επισυναπτόμενο ούτε το αναλυτικό κοστολόγιό της, ούτε το Πρακτικό Επιτροπής Κοστολογίου, παρά το γεγονός ότι αναφέρονται ως συνημμένα στην απόφαση.

 Με αφορμή την ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης απάντησε: 
- Τα ποσά που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης είναι τα μέγιστα προϋπολογισθέντα και όχι τα τελικά κόστη των δύο εκπομπών.
- Ο κ. Πάνος Χαρίτος δεν λαμβάνει καμία επιπλέον αμοιβή για την παρουσίαση της εκπομπής FOCUS πέραν της μισθοδοσίας του.
- Ομοίως, ο κ. Βασίλης Ταλαμάγκας όχι μόνο δεν αμείβεται για την παρουσίαση της εκπομπής ΕΠΩΝΥΜΩΣ, αλλά ούτε καν μισθοδοτείται από την ΕΡΤ, καθώς έχει διατεθεί στην εταιρεία με απόσπαση και ως εκ τούτου η μισθοδοσία του βαρύνει τον φορέα στον οποίο κατέχει οργανική θέση.
- Η πρώτη εκπομπή του κ. Ταλαμάγκα ΕΠΩΝΥΜΩΣ, στην οποία φιλοξενείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος - και η οποία θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες - δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ.
- Για την πρώτη εκπομπή FOCUS  με τον κ. Χαρίτο που προβλήθηκε από την ΕΡΤ και φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, η παραγωγή κόστισε τριακόσια ενενήντα δύο Ευρώ και ογδόντα έξι λεπτά (392,86€).
- Η ΕΡΤ δεν υποχρεούται στην ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ παρά μόνο των αποφάσεων της Διοίκησης που εμπεριέχουν οικονομικά στοιχεία. Παρόλα αυτά τα συνημμένα και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλει ο κ. Γεωργιάδης, είναι στη διάθεσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL