Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.2°C20.2°C
1 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C19.6°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.0°C16.6°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.8°C16.1°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.6°C
0 BF 63%
Ενίσχυση του Τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ με 51 συμβασιούχους έργου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενίσχυση του Τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ με 51 συμβασιούχους έργου

Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 51 θέσεις εργασίας (συμβάσεις μίσθωσης έργου) για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών, τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών ή διαδικτυακών, δημοσίευσε η ΕΡΤ στη Διαύγεια. Οι συμβάσεις, που έχουν ζητηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο και εγκρίθηκαν πριν από μερικές ημέρες, αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά την εσωτερική παραγωγή προγράμματος της ΕΡΤ, ιδίως τον ενημερωτικό τομέα.

Οι συμβάσεις αφορούν την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο και λήγουν στις 30 Ιουνίου 2017. Η δαπάνη για καθεμία από τις συμβάσεις (εργολαβικό αντάλλαγμα) υπολογίζεται μεσοσταθμικά σε 2.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και το ύψος τους θα εξαρτηθεί από τον βαθμό ευθύνης, τον χρόνο απασχόλησης, αλλά και την εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση των συμβασιούχων (εργολάβων).

Η ΕΡΤ ζητεί 16 δημοσιογράφους, 32 τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων και άλλες ειδικότητες. Συγκεκριμένα: δημοσιογράφους - ανταποκριτές εξωτερικού (3) σε Παρίσι, Μόσχα, Ρώμη, δημοσιογράφους οικονομικού ρεπορτάζ (2), δημοσιογράφους ελεύθερου ρεπορτάζ (3), δημοσιογράφο - παρουσιαστή (1), δημοσιογράφους - αρχισυντάκτες (2), δημοσιογράφους - σχολιαστές (2), δημοσιογράφο - αθλητικογράφο (1), δημοσιογράφους ραδιοφώνου (2), παρουσιαστή καιρού (1), διερμηνέα νοηματικής γλώσσας (1), χειριστές γεννητριών χαρακτήρων (4), μοντέρ (9), γραφίστες (8), μακενίστα (1), ηχολήπτες (10), μουσικό παραγωγό (1).

Από τις 51 συμβάσεις, οι 16 θα αξιοποιηθούν για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, 7 για τα υπόλοιπα δελτία ειδήσεων, 12 για τις πρωινές και μεσημεριανές ενημερωτικές εκπομπές, 2 για τον ιστότοπο, 11 για το ραδιόφωνο και 3 για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ζακύνθου και Κομοτηνής.

Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου και εμπειρία τουλάχιστον 5 χρόνων σε συναφές αντικείμενο. Οι τεχνικές ειδικότητες θα πρέπει να διαθέτουν ομώνυμο ή συναφές πτυχίο ή δίπλωμα και εμπειρία τουλάχιστον 5 χρόνων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΡΤ, μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 5 μ.μ. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία ή παραπάνω αιτήσεις, σύμφωνα με τα προσόντα του. Στην ίδια διεύθυνση, διατίθενται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα, την περιγραφή των αιτούμενων θέσεων, καθώς και τον τρόπο αξιολόγησης των υποβληθησομένων αιτήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL