Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Μετά τον Πλαγκτόν, σειρά έχει ο Καλαμάρης... Η Ν.Δ. αντεπιτίθεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά τον Πλαγκτόν, σειρά έχει ο Καλαμάρης... Η Ν.Δ. αντεπιτίθεται

Η τακτική του διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλον των καναλιών είναι γνωστή. Το ζήτημα όμως συχνά έγκειται στην ανυπαρξία του κώνωπα. Τότε, όχι μόνο τον εφευρίσκουν, αλλά και γίνεται περισπούδαστη συζήτηση επ’ αυτού, με αδιάσειστα επιχειρήματα τύπου «είστε ψεύτες».

900 εκατ. ευρώ δανεισμό παρείχαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στα κανάλια. Ο Στ. Ψυχάρης δεν είχε καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες για τα οικονομικά έτη 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006. Εγκάρδιες σχέσεις μεταξύ εταίρων το λες ευγενικά, αλλιώς... εξαγορά.

Για 10 εκατ. ψιλοευρώ απόκλιση από τα δηλωθέντα εισοδήματα του κ. Ψυχάρη, δεσμεύτηκαν οι καταθέσεις του. 5 εκατ. καλείται να πληρώσει ο “πρωτοθέμας” και το Mega έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ για τις άδειες.

Αντ’ αυτών, μέγα θέμα της εβδομάδας (και στην ΕΡΤ) το ενήμερο και νόμιμο δάνειο της “Αυγής” που δίνει καθημερινές μάχες για να επιβιώσει σε ένα σκοτεινό μιντιακό τοπίο.

Ότι τον πολιτικό λόγο χαρακτηρίζει ένδεια επιχειρημάτων, ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είναι κάτι νέο, ούτε η ανεπάρκεια ήθους που συχνά οδηγεί στην ευτέλεια.

«Δεν είστε πλαγκτόν, κύριοι;» δεν δίστασε να υποδείξει ο κ. Κικίλιας, αντιγράφοντας τον Μπομπ Σφουγγαράκη, προσβάλλοντας τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ ότι δεν τον βοήθησαν στην αντιπαράθεσή του με τον Δ. Σεβαστάκη και άφησαν απροκάλυπτη την αδυναμία του.

https://www.youtube.com/embed/kgugcKjWdQw

Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις έχουν κουράσει αφόρητα. Αν συνεχίσει η κυβέρνηση να συμμετέχει στο επικοινωνιακό παιχνίδι των καναλιών, η διαφορά θα είναι δυσδιάκριτη, σε λίγο, απ’ αυτούς που χρόνια καταγγέλλει. Όπου βασιλεύει ο ψεύτης, μοιάζουν όλοι απελπιστικά ίδιοι...

Ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις και ιδιωτική εκπαίδευσή μας αφηγήθηκε το όραμά του (από τα παλιά) ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη χώρα. Εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον αντιπρόεδρο της καρδιάς του Άδ. Γεωργιάδη.

Είναι «χρήσιμο στέλεχος», ήταν «επιτυχημένος υπουργός» και είμαι «ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνει». Τις δηλώσεις του μόνο φροντίζει να ξεχνάει, ειδικά όταν αγαπούν Παπασταύρο και υβρίζουν «αχάριστο τον ελληνικό λαό».

https://www.youtube.com/embed/h8dAbNhPUUQ

Ευτυχώς είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις, του λένε. Προφανώς, έχουν εντολή να βγάζουν Μητσοτάκη, δύο φορές την εβδομάδα, όλες με 6 μονάδες τη Ν.Δ. μπροστά και 20% αναποφάσιστους.

Αυξήθηκαν κατά 500% τα κρούσματα ρατσιστικής βίας στη Βρετανία μετά την επικράτηση του Brexit. Τι δεν καταλαβαίνει μερίδα της Αριστεράς στη χώρα που εξακολουθεί να πανηγυρίζει;

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ με ρατσιστικούς αποκλεισμούς γίνεται; “Αυγή”, Κόκκινο Left αποκλείστηκαν από το 19ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ κι ας ήταν τα μόνα μέσα (μαζί με την “Εποχή”) που στήριξαν το αντιρατσιστικό, σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, ενώ αποκλείστηκαν πολλές δομές αλληλεγγύης.

Οι διοργανωτές φρόντισαν, φαντάζομαι, να μην παρεισφρήσουν μη αποδεκτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μολύνουν τον χώρο. Ένα σκληρό face control εισόδου ενδείκνυται. Καλός συριζαίος, περνάς. Κακός, έξω.

Πανεύκολα βγαίνουν στο «σκότος» της δημοσιότητας ανύπαρκτα διαβήματα της κινεζικής πρεσβείας προς την ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα της σύμβασης με την COSCO. Σε άπταιστη κινεζική αξιωματική αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ της χώρας.

«Όσο μεγαλώνει ο μισθός σου και άρα η επιτυχία στη ζωή σου, τόσο φορολογείσαι» σχολίασε ο κ. Φιλιππίδης στον ΣΚΑΪ. Τι θέλετε, να πληρώνουν οι πλούσιοι, όμορφοι και επιτυχημένοι; Οι φόροι είναι μόνο για τους loosers.

Κοστίζει το triplex και η κυβέρνηση, φροντίζοντας την υγεία των συνταξιούχων, που ένα μεγάλο μέρος τους την ψήφισε, αποφάσισε να το παρέχει δωρεάν, αλλάζοντας την ημερομηνία καταβολής των επικουρικών συντάξεων. Χωρίς να τους ενημερώσει. Και όποιος αντέξει...

Οργιάζει η παραπληροφόρηση, πόσο μάλλον όταν λείπει η πληροφόρηση.

«Το δημοψηφίσμα είναι πάντοτε λάθος» είπε την προηγούμενη εβδομάδα η κ. Μπακογιάννη διαιρούν και λειτουργούν «διχαστικά». Στην αταξική κοινωνία των αρίστων που ζει, τα δημοψηφίσματα δεν είναι αποδεκτά. Ανήκουστο να αποφασίζουν οι πληβείοι. Πόσο μάλλον όταν ψηφίζουν αντίθετα από αυτό που θέλουν οι άριστοι.

Επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε σε αυτή τη συνέντευξη: Η Μ. Βρετανία είναι «ΑΚΡΙΒΩΣ χωρισμένη» στη μέση. Η Αλεξία μωρό έλεγε «όχι», η κ. Μπακογιάννη έχει «καμιά ντουζίνα παιδιά», ψηφίζεις «όχι» γιατί τσακώθηκες με τον άντρα σου!

https://www.youtube.com/embed/ktGN0mILVwE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL