Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Τηλεπαράθυρα / Ποια Βενεζουέλα, Άδωνις Τζονγκ - Ουν... γατάκια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεπαράθυρα / Ποια Βενεζουέλα, Άδωνις Τζονγκ - Ουν... γατάκια

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Πώς γεννιέται μια «είδηση» στόχος; Εύκολα. Ένα πρωτοσέλιδο την Κυριακή, και την επόμενη μέρα αναλαμβάνουν τα γνωστά μέσα της διαπλοκής, διαδικτυακά και μη, υποβοηθούμενα από τις ομάδες προπαγάνδας της Ν.Δ. στα social media. Ερωτήσεις στους βουλευτές στα κανάλια, διάψευση του υπουργείου.

Συνεχείς ερωτήσεις στους βουλευτές της Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού με τα ίδια non paper παραμάσχαλα. Δύο, τρεις ημέρες, όσες χρειάζονται μέχρι να γεννηθεί η επόμενη στρέβλωση, μύθευμα, χάλκευση...

Κάπως έτσι στήνεται το πάρτι των χαλκευμένων ειδήσεων όπως αυτό, περί δήθεν κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, μέχρι να αποκαλυφθεί ο «ολοκληρωτισμός» και ο «σταλινισμός» του κ. Φίλη. (Καψής και Πορτοσάλτε, ΣΚΑΪ).

Το να οδύρεται η κ. Μπακογιάννη για την αξιοπιστία της πολιτικής είναι πραγματικά αστείο, τραγικό όμως να καμαρώνει για τις τρομολαγνικές δηλώσεις της για τα capital controls ως απόδειξη της αξιοπιστίας της και να κάνει ότι δεν ακούει για τη Siemens.

https://www.youtube.com/embed/FNEUPX2JOMw

Quiz: Πόσες φορές πιστεύετε ότι είπε «δεν ντρέπεστε» η κ. Χριστοφιλοπούλου στον κ. Παραστατίδη στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ; (* Η σωστή απάντηση στο τέλος). Η αγαπητή Μάριον περιχαρής καμάρωνε για τα νούμερα και τον εκφυλισμό της πρωινής ενημέρωσης να υποθέσω;

Πώς να μην φωνάζουν μετά οι παππούδες στη συγκέντρωση του Πολάκη στο Χαλάνδρι, που δημόσια τηλεόραση περίμεναν και τους σερβιρίστηκε Mega και ΣΚΑΪ;

https://www.youtube.com/embed/wIBFp8aYqig

«Μου ανάβουν τα λαμπάκια» ομολόγησε, υβρίζοντας ως «ξεφτιλισμένους» τους συριζαίους και αναλαμβάνοντας ρόλο τιμητή της Αριστεράς, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης.

https://www.youtube.com/embed/v1b701-yne8

Εκτός από τις συντάξεις, που ποτέ δεν κόπηκαν σε αυτή τη χώρα, ο κ. Βρούτσης, που ποτέ δεν λέει ψέματα, μας πληροφόρησε ότι «οι μισθοί άρχισαν να αυξάνονται το 2014»! (ΣΚΑΪ). Ο Χαρδούβελης το ήξερε;

Ν.Δ. και Άδωνις σηκώνουν το λάβαρο του ακομμάτιστου αγώνα, ξιφουλκούν υπέρ των διαδηλώσεων (τις οποίες ήθελαν με τροπολογία Δένδια να καταργήσουν) και επί ημερών τους τσάκιζαν τους διαδηλωτές στο ξύλο, όταν δεν τους συλλάμβαναν προληπτικά.

«Ποτέ, αγαπητοί μου, μην πάρετε Πόρσε, αυτές τις Καγιέν. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτανάφλεξης. Ειδικά όταν ιδιοκτήτες τους είναι εκδότες που εμπλέκονται σε κυκλώματα εκβιαστών - δημοσιογράφων.

Κεντρικό δελτίο με τέσσερις ειδήσεις στήνεται; Για ΣΚΑΪ και Mega ναι. Ξεκινάμε με Πολάκη, το σημείο της ομιλίας όπου μιλάει για τα βοθροκάναλα, και απαντάμε με διαμαρτυρίες εργαζομένων, ακολουθεί Φίλης τουλάχιστον επί εικοσαλέπτου, Μόρια, εξεγέρσεις προσφύγων και πάντα πρόσφορο το γνωστό - άγνωστο άβατο των Εξαρχείων.

Έβαλε τα καλά της η ΕΡΤ για να γιορτάσει τον ένα χρόνο λειτουργίας της μετά το μαύρο που της έριξε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ με τον αντικυβερνητικό λαϊκισμό της κ. Σπυράκη σε πρωινό μονόλογο και τους κ. Δάρρα και Δαράκη να ξεχνούν τη δημοσιογραφία που ξέρουν. «Δεν ξέρω εγώ από στοιχεία. Σας πιστεύω απόλυτα, κ. Σπυράκη», για να τα λέτε σωστά θα είναι, έλεγε ο Γ. Δαράκης.

https://www.youtube.com/embed/vv5gve2E2Vw

Γκεστ σταρς της εβδομάδας: Γκίκας Χαρδούβελης, Γρ. Ψαριανός, Λιάνα Κανέλλη, Αλ. Αλαβάνος.

«Στην Αγιά Σοφιά αγνάντια κλαίνε τα ευζωνάκια», ο κ. Κουμουτσάκος θρήνησε γοερά ψηφογυρεύοντας στα ακροδεξιά παραμάγαζα, από τον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα: «Είναι η καρδιά μας, το μυαλό μας, το πνεύμα μας εκεί».

Οι κομμένες ειδήσεις της εβδομάδας: Μείωση 15% στους καλοπληρωτές της ΔΕΗ, επαναφορά του επιδόματος 1.500 στους αριστούχους των ΑΕΙ, εκτός Δημοσίου τα πλαστά. Η έγκριση της δόσης στα ψιλά.

* (15 μέτρησα και σταμάτησα, εγώ. Εκείνη, όχι...).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL