Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
τηλεπαραθυρα / Ελεύθερη η αντικειμενική παραπληροφόρηση...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

τηλεπαραθυρα / Ελεύθερη η αντικειμενική παραπληροφόρηση...

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ

Κυβέρνηση και ΕΣΗΕΑ προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ένα σκοτεινό καθεστώς ανελευθερίας στη χώρα. ΣΚΑΪ, Μega τιμούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, μάχονται υπέρ της ελευθερίας του λόγου και παραθέτουν αντικειμενικά όλες τις απόψεις.

Ελευθερία να σπιλώνουν, να λασπολογούν, να χειραγωγούν αδιάλειπτα τη σκέψη, να τρομοκρατούν ενάντια σε κάθε ηθική, λογική και αλήθεια. Αντικειμενικότητα ή βαρβαρότητα; Τι προασπίζουν τα «δεξιά» χέρια των καναλαρχών;

Στα κεντρικά δελτία τους και σε σχεδόν όλες τις ενημερωτικές εκπομπές τους αυτή την εβδομάδα διατυμπάνιζαν τα περί δεοντολογίας, ελευθερίας και δημοκρατίας που εκπροσωπούν και που δικαιωματικά μόνο αυτοί προασπίζουν.

Σχολίασαν την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για τις διαγραφές στους «αντικειμενικούς» αρχισυντάκτες, π.χ. Μαλέλη, Πορτοσάλτε, παραθέτοντας την «σωρεία (ενίοτε και θύελλα) αντιδράσεων από όλους τους χώρους».

Ακούσαμε όλες τις απόψεις των Βενιζέλου, Χρηστίδη, Τσιόρδα, Αμυρά, Τατσόπουλου, Λεβέντη, Ραγκούση, Πετρουλάκη, των Ενωμένων Δημοσιογράφων και του κ. Μητσοτάκη.

https://www.youtube.com/embed/OQPjukLy8LE

Μπ. Παπαδημητρίου: «Δηλητήριο για τη δημοκρατία η απόφαση της ΕΣΗΕΑ» Β. Λυριτζής: «κόντρα στον ορθολογισμό η απόφαση της ΕΣΗΕΑ».

Είναι Δημοκρατία η παραπληροφόρηση, η αποκλειστική προβολή της μίας άποψης, η μονομέρεια, η χειραγώγηση, τα στημένα ρεπορτάζ, η καταπάτηση κάθε έννοιας δεοντολογίας, ο εκφοβισμός των πολιτών μέσω των δεινών που θα καταπλακώσουν χώρα και πολίτες αν προτιμηθεί η αντίθετη, από αυτή που το κανάλι υποστηρίζει, άποψη;

Και σχεδόν όλων των δημοσιογράφων των δύο καναλιών που αισθάνθηκαν την ανάγκη να καταδικάσουν την κατάφωρη καταπάτηση του δικαιώματος του ελεύθερου σχολιασμού.

Ούτε ένας δεν βρέθηκε να μας πει την άποψη του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ.

Τέτοια πολυφωνία και αντικειμενικότητα από την εποχή του «Δεν φταίμε εμείς που όλοι οι συμπολίτες μας συντάσσονται με το 'Ναι'» της κ. Σαράφογλου είχαμε να δούμε.

«Καλά να πάθετε». Η κ. Μπακογιάννη δεν χαϊδεύει αυτιά, τα λέει έξω από τα δόντια και μετά από μια λαμπρή 30κονταετή καριέρα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, καλοταϊσμένη με δημόσιο χρήμα, αποφάσισε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τη χώρα που κυβερνούσε η παράταξή της και τις φόρτωσε όλες στον συνταξιούχο του ΙΚΑ και τον ελληνικό λαό.

https://www.youtube.com/embed/q7Y_Trni3vQ

«Φίλε, εγώ την καραμέλα των 40 χρόνων δεν την τρώω» είπε περιφρονητικά, φτάνοντας να ξεπεράσει σε ωμότητα, κυνισμό και απαξίωση ακόμα και τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Η ίδια που λίγες μέρες πριν δίδασκε ανθρωπισμό για την Ειδομένη.

Πληγώθηκε ο Άδωνις από αυτό το απρόσμενο χτύπημα και αντεπετέθη. «Αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν διαχρονικά αχάριστος, θα έδινε το όνομα Παπασταύρου σε δρόμο» είπε στον ρ/σ του Alpha την επόμενη μέρα.

https://www.youtube.com/embed/X0huygPaz3A

Αυτή την εβδομάδα, ο Τσίπρας ήταν «ψεύτης» (Γιακουμάτος), «ανόητος», «επικίνδυνος για τη χώρα» (Άδωνις), υπεύθυνος για υποκλοπές (Άδωνις, Κεγκέρογλου, Καϊλή), ενώ απέκρυψε χρήματα στο πόθεν έσχες του από εταιρείες (Κεδίκογλου).

https://www.youtube.com/embed/zumE32mTRbY

Δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλους χαρακτηρισμούς για πρωθυπουργό από τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Τέτοια ανελευθερία ούτε στη Β. Κορέα.

Ως γνήσιος δημοκράτης ο Άδωνις: «Οι δημοκρατικές μας ελευθερίες δεν πρέπει να μπαίνουν στο ζύγι».

Η Ν.Δ. ξέχασε ότι το χρέος ήταν βιώσιμο και ταυτίστηκε με το ΔΝΤ ακόμα και για την αναδιάρθρωσή του που, μέχρι πρόσφατα, απέρριπτε.

https://www.youtube.com/embed/3K8AwCtORbA

«Λέτε ναιναίδες τη Ν.Δ. και εσείς φέρατε και τη σκόνη γάλα... Και δεν ντρέπεστε» υπερασπίστηκε τον κ. Βρούτση, ο Β. Κεγκέρογλου από τον Στ. Παππά. «Ναιναίδες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι».

Η κ. Κανέλλη μόνο από τον κ. Μαντά δεν αντέχει τον μονόλογο και τον διακόπτει διαρκώς. Αντίθετα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ανενόχλητοι και απερίσπαστοι ομιλούν τους δικούς τους μονολόγους, χωρίς να ενοχλούν την κ. Κανέλλη.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL