Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Κούλης Ίστγουντ εναντίον Τσίπρα του Καναλοκτόνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κούλης Ίστγουντ εναντίον Τσίπρα του Καναλοκτόνου

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν», 13 για την ακρίβεια, οι νομοθετικές παρεμβάσεις Σαμαρά - Βενιζέλου υπέρ ημετέρων. Αλλά ουδείς εντυπωσιάστηκε και, εκτός από τη Βουλή, ποτέ ξανά κανείς δεν άκουσε το παραμικρό.

https://www.youtube.com/embed/yzr13wJ1ZBg

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι στρατοί είχαν παραταχθεί στους προμαχώνες των τηλεπαραθύρων. Από τη μια τίθενται ερωτηματικά και απαιτούνται εξηγήσεις, από την άλλη κόβονται οι «καλημέρες», και απαιτείται ο σεβασμός (αντί απάντησης) όταν στο τραπέζι πέφτουν οι «συγγενικές σχέσεις» (Λοβέρδος, Κεφαλογιάννη - Mega).

Ύβρεις, χυδαιολογίες και πυροτεχνήματα εκλογών επιχειρούν να απαντήσουν στα σκάνδαλα ετών. Γκάφες, αναμασήματα πρωτοσέλιδων του ΔΟΛ και σκίτσα σε έναν χορό αυτογελοιοποίησης όπου αστεϊσμοί και ειρωνείες αντικαθιστούν τα επιχειρήματα. Η Βουλή, άλλο ένα τηλεοπτικό πλατό που ασελγεί εις βάρος του πολιτικού λόγου.

Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Γκαφατζής, που είχε την τόλμη να χαρακτηριστεί δημόσια και με τον πιο επίσημο τρόπο Συκοφάντης, για χάρη της διαπλοκής.

Κανάλια και μεγαλοδημοσιογράφοι είδαν μόνο τον Κούλη, αρχηγό (κάποιοι έβλεπαν καουμπόικα, την ίδια ώρα) που κατατρόπωσε τον Τσίπρα τον Καναλοκτόνο.

Από Κ ξεκινάνε και τα δύο Κλιντ και Κούλης, έτσι Άρη;

Τι και αν την εξουσία νέμονται 40 χρόνια τώρα, μερικές μόνο οικογένειες πολιτικών, π.χ. Μητσοτάκης και συν αυτώ, Παπανδρέου, Καραμανλής, Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννης.

https://www.youtube.com/embed/snBnKtpfmqY

«Τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής είναι διαχρονικά, απλώς υπάρχουν τόσο πολύ στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ...» λέει με στόμφο η κ. Ασημακοπούλου (ΕΡΤ) και η κ. Γιαννακοπούλου του ΠΑΣΟΚ καμαρώνει: «Τα τελευταία 40 χρόνια ήταν τα καλύτερα της Ελλάδας»! (Mega)

https://www.youtube.com/embed/yq3hzqKkKZU

«Ακραίος επιθετικός λόγος, που θυμίζει τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης» (του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά) και «γκρίζες γκεμπελικές επιθέσεις», «Αθλιότητα». Μη μιλάτε για οικογενειοκρατία στην κ. Κεφαλογιάννη γιατί θρηνεί για το ήθος της Αριστεράς και της χαλάει το μεγαλοαστικό της ταμπεραμέντο.

Το υφάκι φωτεινού παντογνώστη που υιοθέτησε προσφάτως, για να δείχνει σοβαρός, ο ημιμαθής θεματοφύλαξ δεν επιτρέπει σε κανένα να τον διακόπτει. Το δικαίωμα του αγορεύειν αδιαλείπτως (εις άπταιστον ελληνικήν) το έχει μόνοο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και κανείς άλλος.

https://www.youtube.com/embed/Fekwzbus0aA

Έτρεξε (και πάλι) να προλάβει Πρετεντέρη. Η τηλεβουλή του επιτρέπει να έχει τον λόγο όσο θέλει χωρίς να τον διακόπτει κανείς ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αρχηγό του την ώρα της μάχης.

Εκτός γραμμής η κ. Καϊλή ζητάει εκλογές (ΣΚΑΪ). Τρέχει να προλάβει θέση δίπλα στον Κυριάκο γιατί ο Φωτήλας ορκίστηκε ήδη στη σκιώδη κυβέρνηση στα δεξιά του αρχηγού...

https://www.youtube.com/embed/a2w1ADOQzC8

«Άνθρακες ο θησαυρός» απεφάνθη ο κ. Πρετεντέρης για τη συζήτηση στη Βουλή. «Εγώ σαν Πρετεντέρης μιλάω, όχι σαν Παπαδόπουλος». Συ είπας.

Θετικές ειδήσεις δεν υπάρχουν στη χώρα. Μαύρο στο καλό, απ' όπου και αν προέρχεται.

Update: Σε τροχιά ΔΝΤ έσπευσε να ευθυγραμμιστεί μερίδα των καναλιών εστιάζοντας κυρίως στο ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαρροή και όχι στα σενάρια εκβιασμού της χώρας δια μέσου του οικονομικού στραγγαλισμού της.

Ο Μπ. Παπαδημητρίου αναλαμβάνει την υπεράσπιση του κ. Τόμσεν σε άλλον έναν μνημειώδη σχολιασμό που συναγωνιζόταν το παλαιότερο "βάστα γερά ΔΝΤ". Στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ το Σάββατο, υποστήριζε μεταξύ άλλων: "Για γέλια να ανακαλύπτει έκπληκτος ο πρωθυπουργός αυτά που λένε σε κάθε ευκαιρία οι άνθρωποι του ΔΝΤ" και ότι "Ο μόνος που μπορεί να προκαλέσει το γεγονός είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός", "αν δεν συμφωνήσει τις επόμενες μέρες..."

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL