Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Παραιτήθηκαν Α. Μακρυδημήτρης και Ρ. Μορώνης / Κλονίζεται πάλι το σαθρό οικοδόμημα της ΝΕΡΙΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραιτήθηκαν Α. Μακρυδημήτρης και Ρ. Μορώνης / Κλονίζεται πάλι το σαθρό οικοδόμημα της ΝΕΡΙΤ

Νέα διοικητική κρίση κλονίζει μια ακόμη φορά το σαθρό οικοδόμημα της κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ μετά την υποβολή των παραιτήσεων, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη, και του αναπληρωτή του, δημοσιογράφου Ροδόλφου Μορώνη. Ήδη με επίσημη ανακοίνωση η ΝΕΡΙΤ επιβεβαιώνει τις παραιτήσεις, οι οποίες υπεβλήθησαν το πρωί χθες στο Εποπτικό Συμβούλιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εμμέσως πλην σαφώς, καταγγέλλονται παρεμβάσεις, προφανώς από την πλευρά της κυβέρνησης, τουλάχιστον από τον Ροδόλφο Μορώνη. Με ανάρτησή του στο facebook ήδη από προχθές o αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωνε με σημασία: «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό, αλλά δεν το εννοείς, μην το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...». Ο κ. Μορώνης κάνει σαφή αναφορά στην έλλειψη αντικειμενικότητας και ποιότητας στη σχεδιαζόμενη νέα κρατική τηλεόραση.

«Δεν δέχομαι παρεμβάσεις από κανέναν, είτε διοικητικές είτε προγραμματικές» είπε, μιλώντας στην «Α», ο Ροδόλφος Μορώνης, για να συμπληρώσει ότι οι παρεμβάσεις δεν αφορούν τις προσλήψεις προσωπικού: «Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμεμε βάση μια κακή προκήρυξη. Αφού τόσοι πολλοί δέχθηκαν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία προχωρήσαμε, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διορθώσουμε τις όποιες αστοχίες της προκήρυξης», σημείωσε.

Πριν καλά- καλά στηθεί στα πόδια της η ΝΕΡΙΤ και ξεκινήσει τη λειτουργία της σαν μια "κανονική" δημόσια τηλεόραση -τουλάχιστον όπως διακηρύττει ότι τη θέλει η κυβέρνηση- αλλεπάλληλες διοικητικές κρίσεις και συνεχείς έλεγχοι στους οποίους βαθμολογείται κάτω από τη βάση, διαταράσσουν την πορεία συγκρότησής της. Ήδη η EBU (Ένωση ευρωπαϊκών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων) ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να κάνει δεκτή την είσοδο της ΝΕΡΙΤ στην Ένωση λόγω της εξάρτησης από την κυβέρνηση που προκύπτει από τον νέο νόμο. Την ίδια ώρα η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες στη διαδικασία των προσλήψεων, μετά από σωρεία καταγγελιών, ενώ άλλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τη συμμετοχή του Α. Μακρυδημήτρη σε αμαρτωλή ΜΚΟ. Μάλιστα, έχει προηγηθεί αποπομπή του πρώτου προέδρου και  διευθύνοντος συμβούλου Γ. Προκοπάκη πριν από τέσσερις μήνες περίπου με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου.

Σήμερα εξάλλου λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη συγκρότηση νέου Δ.Σ. Ο Ρ. Μορώνης δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται σχετικά, ενώ ο Α. Μακρυδημήτρης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος, χωρίς όμως να έχει λάβει καμία διαβεβαίωση για την επιλογή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις του προέδρου με τη Σοφία Βούλτεψη, πολιτική προϊσταμένη για τη ΝΕΡΙΤ, δεν ήταν καθόλου καλές, λόγω παρεμβάσεων στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Από την πλευρά της η κ. Βούλτεψη, με δηλώσεις της στην «Α», σημειώνει ότι δεν είχε σχεδόν καμία επικοινωνία με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ το προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL