Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Οι εργαζόμενοι χρηματοδοτούν τις επενδύσεις του ΑΝΤ-1
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι εργαζόμενοι χρηματοδοτούν τις επενδύσεις του ΑΝΤ-1

Στην αντεπίθεση περνάει ο Όμιλος ΑΝΤ-1, ο οποίος εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης ανακοινώνει τη «σύσταση μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας, ενός 'production hub'», δηλαδή μιας νέας εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος ή και άλλου οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Αφού απέλυσε τουλάχιστον το μισό προσωπικό του, ξεκινώντας ήδη από το 2008 «πρόγραμμα εξυγίανσης», στην ουσία μείωσης του μισθολογικού κόστους με τις λεγόμενες "εθελούσιες εξόδους" και σε αντικατάσταση σύναψε συμβάσεις με εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών, αφού μετέτρεψε τον ραδιοφωνικό ΑΝΤ-1 σε μουσικό σταθμό, καταργώντας την πλειονότητα των θέσεων εργασίας, μείωσε τους μισθούς όσων εργαζομένων απέμειναν, συνολικά περί το 35% σε διάστημα τριών χρόνων, πλέον προχωράει σε επενδύσεις. Στο μεταξύ, το 2009, πρόλαβε να αποκομίσει 620 εκατ. ευρώ από από την επένδυσή του στη Βουλγαρία, με την πώληση του Nova Televisia.

Απαλλαγμένος εγκαίρως από τα "βάρη" του εργασιακού κόστους, ο ΑΝΤ-1 προχωρά τώρα σε επενδύσεις στην παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου. Αντικείμενο δραστηριότητας της νέας εταιρείας παραγωγής είναι η «δημιουργία, παραγωγή και εκμετάλλευση περιεχομένου για την Ελεύθερη, τη Συνδρομητική Τηλεόραση και τα Digital Media».

Τη νέα εταιρεία θα διευθύνει, ως επικεφαλής, ο Πέτρος Μπούτος, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής τηλεοπτικής βιομηχανίας, άρτι παραιτηθείς από τη διεύθυνση προγράμματος του Mega, μετά από μία 15ετία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΝΤ-1 «η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου ο όμιλος έχει ηγετική θέση στα ΜΜΕ και την ψυχαγωγία, στην Τουρκία και την Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL