Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Κοντά στο "πλάνο" ο "Ριζοσπάστης" Τρεις ακόμα εργαζόμενοι απολύθηκαν προχθές από τον "Ριζοσπάστη", ανεβάζοντας το σύνολο των απολύσεων, από πέρυσι τον ίδιο καιρό που ξεκίνησαν, σε 36 απολυθέντες, επί συνόλου 80. Το "πλάνο" της Κ.Ε. του ΚΚΕ προβλέπει μείωση του προσωπικού στο μισό, με 40 απολύσεις συνολικά.

Καμαρινόπουλος στην ΕΤΕΡ Και πάλι πρόεδρος στην Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), ο Δημήτρης Καμαρινόπουλος. Το Δ.Σ. της ΕΤΕΡ συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα προχθές ως εξής: πρόεδρος ο Δ. Καμαρινόπουλος, αντιπρόεδρος ο Παναγιώτης Μαυράκης, γενική γραμματέας η Μαρία Γεωργέα, ταμίας ο Γιώργος Δεσύλλας, β' γραμματέας ο Γιώργος Χωριανόπουλος, γ' γραμματέας ο Γιάννης Κολλύβας και δ' γραμματέας η Νικολέττα Τσουραμάνη. Η διάρκεια της θητείας του νέου Δ.Σ. της ΕΤΕΡ είναι τρία έτη.

Διευθυντές φεύγουν Σε κρίσιμη καμπή η «Ελευθεροτυπία», από την οποία αποχωρεί και δεύτερος διευθυντής σε διάστημα ενός χρόνου. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης υπέβαλε την παραίτησή του, ακολουθώντας το παράδειγμα του Βαγγέλη Παναγόπουλου. Ο Κ. Τετράδης κατήγγειλε την πρόθεση του εκδότη Χ. Οικονομόπουλου "να παρέμβει στον τρόπο διαχείρησης των ειδήσεων και να αλλάξει τη γραμμή της εφημερίδας". Εν τω μεταξύ στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα άνω των τριών μηνών, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπέγραψαν νέες ατομικές συμβάσεις με περαιτέρω μειώσεις αποδοχών.

Άνοδος για την «Αυγή της Κυριακής» Περισσότερα από 4.000 φύλλα (+71%) έδωσε στην "Αυγή" της Κυριακής το ένθετο βιβλίο "Δεκέμβρης 1944 - Μύθοι και πραγματικότητες", με κείμενα των Άγγελου Ελεφάντη, Ιωάννας Παπαθανασίου, Προκόπη Παπαστράτη, Τάσου Σακελλαρόπουλου και Χρήστου Χατζηιωσήφ. Οι συνολικές πωλήσεις της "Α" την περασμένη Κυριακή άγγιξαν τα 9.850 φύλλα έναντι 5.770 την προηγούμενη Κυριακή.

Η ΔΤ στο Ραδιομέγαρο Από σήμερα ξεκινάει η μετακόμιση των τεχνικών και δημοσιογράφων της ΔΤ από την Κατεχάκη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με όλους τους κανόνες ασφαλείας. Η είσοδος των εργαζομένων από την πλαϊνή πόρτα στο Ραδιομέγαρο γίνεται μόνο με αστυνομική ταυτότητα. Η μετακόμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς το τέλος του χρόνου.

«Εργατική Αλληλεγγύη» Αναρμόδιο να εκδικάσει τη μήνυση του χρυσαυγίτη Ιωάννη Ανδριανόπουλου σε βάρος της Κατερίνας Θωίδου, του Τάσου Αναστασιάδη και του Πάνου Γκαργκάνα, δημοσιογράφου, εκδότη και διευθυντή αντίστοιχα της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», έκρινε εαυτόν το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Με σύμφωνη γνώμη δικαστή και εισαγγελέα παρέπεμψε την υπόθεση στην εισαγγελία για να οριστεί νέα δικάσιμος σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο εντός επτά μηνών. Την ίδια ώρα στην Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ παρόντες για την υπεράσπιση της εφημερίδας ήταν οι πρόεδροι της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ, δημοσιογράφοι, καθηγητές κ.ά.

Α.Γ.Ν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL