Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Προστασία από το ΕΣΡ ζητά η Χρυσή Αυγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προστασία από το ΕΣΡ ζητά η Χρυσή Αυγή

Την άμεση διακοπή μετάδοσης του οπτικοακουστικού υλικού από τις εκδηλώσεις μελών της Χρυσής Αυγής, όπου περιλαμβάνονται ναζιστικοί χαιρετισμοί, ζητάει με νέα απιστολή της προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η Χρυσή Αυγή.

Με επιστολή της χθες στον πρόεδρο του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη η Χ.Α. με υπογραφή Ηλία Κασιδιάρη χαρακτηρίζει το οπτικοακουσικό υλικό που προβάλλεται από τα ΜΜΕ ως «απόρρητο υλικό της ανάκρισης που διεξάγεται», το οποίο μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, «περιλαμβάνει τα πλέον προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων, όπως φωτογραφίες, βίντεο, γραπτά κείμενα κ.λπ.». Ο Η. Κασιδιάρης επικαλείται τη μυστικότητα της ανάκρισης και υποστηρίζει ότι η προβολή των στοιχείων αυτών από τα ΜΜΕ «έχει ως μόνο στόχο τη διαστρέβλωση της αλήθειας, τη διαπόμπευση της προσωπικότητας των κατηγορουμένων και τη συκοφαντική δυσφήμηση του κόμματος» και ζητά από το ΕΣΡ «να πάψει άμεσα η προβολή του ανακριτικού υλικού από τα ΜΜΕ» (σχετικό ρεπορτάζ σελ. 17).

Εν τω μεταξύ χθες το ΕΣΡ εξέτασε προγενέστερη καταγγελία της Χρυσής Αυγής, σχετική με την κάλυψη από τα τηλεοπτικά κανάλια της έρευνας και των συλλήψεων μελών και βουλευτών του κόμματος. Το ΕΣΡ εξέτασε τους τηλεοπτικούς σταθμούς για τυχόν α) παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και β) δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας. Με απόφασή του έθεσε στο αρχείο τις περιπτώσεις των σταθμών Alpha, E Channel και Μακεδονία TV, ενώ την ποινή της σύστασης για την κατηγορία προβολής στοιχείων της δικογραφίας επέβαλε στους σταθμούς Mega, Ant-1, Star, Σκάι και ΔΤ.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL