Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΠΟΕΣΥ: αναδιάρθρωση με επαναλειτουργία της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΣΥ: αναδιάρθρωση με επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το προσωπικό που απασχολούσε στις 11 Ιουνίου 2013, την ημέρα του «λουκέτου», ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μετά από σύσκεψη των προέδρων των Ενώσεων. Την πρόταση διατυπώνει η ΠΟΕΣΥ στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης μέσω του opengov.gr, που έχει ανοίξει για πολίτες και φορείς η ΝΕΡΙΤ, σχετικά με ποικίλα θέματα που αφορούν τη συγκρότηση, τη δομή και τη λειτουργία της δημόσιας τηλεορασης.

Η ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και διασκέψεων υπουργών αρμόδιων για τα ΜΜΕ και την Κοινωνία της Πληροφορίας, με τις οποίες υπογραμμίζεται ο ρόλος και η αποστολή των δημόσιων ΜΜΕ. Η ΠΟΕΣΥ διαπιστώνει και προτείνει:

* Σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, απαιτείται η άμεση αξιοποίηση όλων όσοι εργάζονταν στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ στις 11-6-2013, ανεξαρτήτως εάν διαφοροποιείται η επωνυμία της εταιρείας που αποτελεί τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

* Στο πλαίσιο αυτό παρέχεται η ευχέρεια αξιοποίησης προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου ή πρόωρης συνταξιοδότησης για όσους οικειοθελώς επιθυμούν να ενταχθούν, εφόσον απαιτείται αναδιάρθρωση.

* Απαιτείται σοβαρή επιστημονική μελέτη για την οργάνωση και τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κατά τα οριζόμενα στο Σύνταγμα. Γι' αυτό θα πρέπει να υπάρξει διαδικασία διαβούλευσης με τη συμμετοχή των αρμοδίων οργανώσεων, περιλαμβανομένων της ΠΟΕΣΥ και EBU.

* Η πρόταση του σχεδίου του κανονισμού εργασίας που βρίσκεται σε διαβούλευση δεν προσφέρεται για την επιλογή των καλύτερων λύσεων, καθώς προβλέπει (άρθρο 4) την ανάθεση υπηρεσιών, αλλά και του έργου που οφείλει να προσφέρει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε ιδιώτες και σε κοινοπραξία φυσικών προσώπων.

Α.Γ.Ν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL