Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Eπιλογές τηλεόρασης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eπιλογές τηλεόρασης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ2 23.00

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πολιτικό δράμα, συμπαραγωγής ΗΠΑ - Αυστραλίας 2015. Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004 η βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS Μέρι Μέιπς και ο παρουσιαστής Νταν Ράδερ περίμεναν τις αντιδράσεις από ένα ερευνητικό και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία χρησιμοποιώντας οικογενειακές γνωριμίες. Οι αποκαλύψεις τους θα είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην επερχόμενη καμπάνια του Μπους για τις προεδρικές εκλογές του 2004.

Λίγες μέρες από τη μετάδοση της εκπομπής όμως, η θητεία του Μπους δεν ήταν πια το επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα, ήταν η ίδια η εκπομπή, η Μέιπς και ο Ράδερ που τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Τα έγγραφά τους απορρίφθηκαν ως πλαστά και οι ίδιοι κατηγορήθηκαν για κακή δημοσιογραφία. Η Μέιπς θα έχανε τη δουλειά και τη φήμη της και ο Νταν Ράδερ δεν θα παρουσίαζε ξανά το δελτίο του CBS.

Πώς κατέληξε όλη η προσοχή στους δημοσιογράφους αντί για το ρεπορτάζ; Γιατί δεν είχε πια σημασία εάν ο Πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα για να μην εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία; Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ, Ελίζαμπεθ Μος, Στέισι Κιτς.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 00.15

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Αστυνομικό - κοινωνικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2014. Σκηνοθεσία - σενάριο Τζέι Σι Τσάντορ.

Παίζουν: Όσκαρ Άιζακ, Τζέσικα Τσαστέιν, Ντέιβιντ Ογιελόβο. Στη Νέα Υόρκη του 1981, την πιο βίαιη χρονιά στην ιστορία της πόλης, ο Άμπελ Μοράλες, ένας φιλόδοξος μετανάστης και ανερχόμενος επιχειρηματίας, και η γυναίκα του Άννα προσπαθούν να αναπτύξουν μια μικρή επιχείρηση πετρελαίου θέρμανσης που παρέλαβαν από τον μαφιόζο πατέρα της Άννας ακολουθώντας τον καθαρό, «ηθικό» δρόμο. Όμως βλέπουν τους ανταγωνιστές τους να ληστεύουν όλο και συχνότερα τα πετρελαιοφόρα φορτηγά τους.

ΔΕΥΤΕΡΑ OPEN 21.00

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

Αστυνομικό δράμα, παραγωγής 2003, σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ. Τρεις παιδικοί φίλοι συναντιούνται μετά από 25 χρόνια για να εξιχνιάσουν ένα τραγικό έγκλημα. Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι συνδέονται με αφορμή τη δολοφονία της κόρης του τελευταίου. Ο Σον ήταν ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Κέβιν Μπέικον, Τιμ Ρόμπινς, Λόρα Λίνεϊ.

ΤΡΙΤΗ ΕΡΤ2 23.15

FOXCATCHER

Βιογραφικό δράμα - θρίλερ, παραγωγής ΗΠΑ 2014, σε σκηνοθεσία Μπένετ Μίλερ. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία αφηγείται τη σκοτεινή και σοκαριστική ιστορία ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου και δύο πρωταθλητών στην πάλη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ το 1988. Μια συγκινητική ιστορία αδερφικής αγάπης, τυφλής πίστης και διαφθοράς που συνοδεύει τη δύναμη και τον πλούτο. Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μαρκ Ράφαλο, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Σιένα Μίλερ, Άντονι Μάικλ Χολ.

ΤΕΤΑΡΤΗ ALPHA 00.20

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 5

Κωμωδία, παραγωγής 2004, σε σενάριο και σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν. Τα πέντε μέλη ενός μουσικού γκρουπ παρουσιάζονται ως υποψήφιοι ενοικιαστές ενός δωματίου στο σπίτι μιας θρησκόληπτης μαύρης ηλικιωμένης στη Νέα Ορλεάνη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συμμορία που έχει σκοπό να διαπράξει ληστεία στο γειτονικό καζίνο. Όταν όμως η γιαγιά ανακαλύπτει τα σχέδιά τους, η συμμορία αποφασίζει ότι πρέπει να τη βγάλουν από τη μέση. Παίζουν: Τομ Χανκς, Ίρμα Π. Χολ, Μάρλον Γουέιανς.

ΠΕΜΠΤΗ OPEN 21.00

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Ταινία μυστηρίου, παραγωγής 2014, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζίλιαν Φλιν. Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις. Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Νταν δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του Έιμι έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των ΜΜΕ, το πορτρέτο του Νικ ως ευτυχισμένου συζύγου αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα όλοι αναρωτιούνται μήπως ο ίδιος σκότωσε τη γυναίκα του...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL