Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εν αναμονή της απόφασης για εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ

Μετά τη σχετική ΠΝΠ * Καταγγελίες από την περιφέρεια για άρνηση των αλυσίδων να εφαρμόσουν τον νόμο

Τα σούπερ μάρκετ, τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών μπορούν να πωλούν εφημερίδες, καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΠΝΠ με σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση τη πανδημίας. Είχε προηγηθεί έκκληση από τους εκδότες εφημερίδων της ΕΙΗΕΑ, από το Πρακτορείο Διανομής Άργος και από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως σημειώνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «δύναται να προβλέπεται η υποχρέωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγοριών αυτών τις Κυριακές, είτε για όλη την επικράτεια είτε για μέρος αυτής. Με όμοια απόφαση καθορίζεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων τις Κυριακές. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι δυνατόν να υποχρεώνονται τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών να πωλούν εφημερίδες».

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) καταγγέλλει άρνηση των εγχώριων και διεθνών αλυσίδων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, όπως αναφέρουν μέλη του.

«Είναι αδιανόητο σε τόσο δύσκολες στιγμές να προβάλλουν λογής - λογής δικαιολογίες επιδεινώνοντας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εφημερίδες της επαρχίας» σημειώνει ο Σύνδεσμος και καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εμπορίου να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις