Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Επιλογές τηλεόρασης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης

ΤΡΙΤΗ 24  ΕΡΤ2, 23.00

ΤΣΟΡΤΣΙΛ

Ιστορικό, βιογραφικό δράμα, παραγωγής Αγγλίας 2017, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Τεπλίτζκι. Ιούνιος του 1944. Οι δυνάμεις των Συμμάχων στέκονται στο χείλος του γκρεμού. Ένας τεράστιος στρατός έχει μυστικά μαζευτεί στις νότιες ακτές της Βρετανίας, έτοιμοι να ανακτήσουν την κατακτημένη από τους ναζί Ευρώπη. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ καλείται να πάρει αποφάσεις. Πίσω από την εικονική του φιγούρα και τους ευφάνταστους λόγους, βρίσκεται ένας άντρας που έχει έρθει αντιμέτωπος με τον πολιτικό εξευτελισμό, τη στρατιωτική αποτυχία και την οργανική δυσκολία του να εκφέρει λόγο.

Καταβεβλημένος από τα χρόνια του πολέμου, ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι η σκιά του ήρωα που αμύνθηκε στη μαζική επίθεση του Χίτλερ. Αν η απόβαση τώρα αποτύχει, τρομοκρατείται στην ιδέα να τον θυμούνται ως τον αρχιτέκτονα της σφαγής. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους, ο στρατηγός Αϊζενχάουερ και ο στρατάρχης Μοντγκόμερι είναι αντίθετοι στις προσπάθειες του Τσόρτσιλ να σταματήσει την επιχείρηση.

Μόνο με τη συμπαράσταση της ευφυούς, αλλά ευέξαπτης συζύγου του Κλεμεντίν ο πρωθυπουργός μπορεί να αποφύγει τη φυσική και πνευματική κατάπτωση. Πρωταγωνιστούν: Μπράιαν Κοξ, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζον Σλάτερι, Τζέιμς Πιούριφοϊ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΕΡΤ1, 01.00

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

Ψυχολογικό θρίλερ, παραγωγής ΗΠΑ 2010, σε σκηνοθεσία Πολ Σούρινγκ. Βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Πείραμα» του Μάριο Τζιορντάνο, αμερικανικό ριμέικ του διάσημου γερμανικού θρίλερ του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ (2001). Είκοσι έξι άντρες επιλέγονται για να συμμετάσχουν σ’ ένα πείραμα κοινωνικοψυχολογικής συμπεριφοράς έναντι μεγάλου οικονομικού ανταλλάγματος. Στο περιβάλλον μιας φυλακής, άλλοι έχουν τον ρόλο του φύλακα και άλλοι του φυλακισμένου. Καλούνται να επιβάλουν την τάξη ή να πειθαρχήσουν σε κανόνες. Παίζουν: Άντριεν Μπρόντι, Φόρεστ Γουίτακερ, Καμ Γκιγκάντετ.

ΤΡΙΤΗ ALPHA, 00.00

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ

Δραματικό θρίλερ παραγωγής 2017. Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λόρα Λίνεϊ, Στιβ Κούγκαν, Ρεμπέκα Χολ, Κλοέ Σεβινί. Παρά τις χαλαρές συζητήσεις η ένταση σιγοβράζει ανάμεσα σε δύο ζευγάρια που έχουν συναντηθεί για δείπνο σε ένα ακριβό εστιατόριο. Οι δεκαπεντάχρονοι γιοι τους έχουν διαπράξει ένα αποτρόπαιο έγκλημα και κινδυνεύει να αποκαλυφθεί το βίντεο καταγραφής του, που έχει διαρρεύσει στη δημοσιότητα. Οι τέσσερις έχουν να προστατεύσουν πολιτικές και ακαδημαϊκές καριέρες, την οικογένεια, αλλά και τα παιδιά τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2, 23.00

ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΜΠΛΟΜΟΦ

Δράμα, παραγωγής ΕΣΣΔ 1980, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιχάλκοφ. Ρωσία, 19ος αιώνας. Ένας άεργος ευγενής, ο Ομπλόμοφ, καλόκαρδος αλλά τεμπέλης, αριστοκράτης παλαιάς κοπής, και ο Στoλτς, ένας δυναμικός και φιλόδοξος επιχειρηματίας, ποτισμένος με το πνεύμα του ορθολογισμού και της προόδου, είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Όταν ανάμεσά τους μπαίνει η όμορφη Όλγα, οι ζωές τους και η σχέση τους θα δοκιμαστούν. Η σύγκρουση και οι αντιφατικές όψεις του παλιού και του νέου κόσμου.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΕΡΤ2, 23.00

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ

Δραματική κομεντί, παραγωγής Σουηδίας 2015, σε σκηνοθεσία Χάνες Χολμ. Ο Όβε είναι ένας πενηνταεννιάχρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος, ο οποίος έχει χάσει πριν από λίγο καιρό τη γυναίκα του Σόνια. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση. Όταν στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, θα δημιουργηθεί μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία. Πρωταγωνιστούν: Ρολφ Λάσγκαρντ, Μπαχάρ Παρς, Φίλιπ Μπεργκ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ2, 23.00

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Αστεία, πολύπλευρη, συγκινητική ταινία, φόρος τιμής στη γυναικεία φύση και την οικογένεια, του σκηνοθέτη Μάικ Μιλς. Τέλη δεκαετίας του ’70, Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια. Η Ντοροθέα Φιλντς μεγαλώνει μόνη τον έφηβο γιο της σε μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση. Για να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή του, απευθύνεται σε δύο νεότερες γυναίκες: μια punk καλλιτέχνιδα και μια ξύπνια και προκλητική νεαρή γειτόνισσα. Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Λούκας Τζέιντ Ζούμαν, Ελ Φάνινγκ, Γκρέτα Γκέργουιγκ. Παραγωγή 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL