Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
"Επικίνδυνες συνθήκες" / Εκθέτουν σε κίνδυνο τους τεχνικούς της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Επικίνδυνες συνθήκες" / Εκθέτουν σε κίνδυνο τους τεχνικούς της ΕΡΤ

Σοβαρότερη αντιμετώπιση εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ, ειδικά στα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, ζητάει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ - ΠΑΣΥΜΗΤΕ, μέλος της Ομοσπονδίας ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ο σύλλογος σημειώνει ότι τα μέλη του, οι τεχνικοί της ΕΡΤ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, «βάζουν πλάτη» αγόγγυστα και υπερβαίνουν τις φυσικές τους αντοχές, ενώ πριν από λίγο καιρό άκουγαν τη διοίκηση της ΕΡΤ να τους αξιολογεί ως «κουρασμένους», «μεγάλης ηλικίας», «δημόσιους υπαλλήλους» κ.λπ.

"Στηρίζουμε την ΕΡΤ με αίσθημα ευθύνης"

«Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας και στηρίζουμε όλες τις λειτουργίες της ΕΡΤ με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ακόμα και όταν οι συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε δεν βοηθούν ή είναι επικίνδυνες» σημειώνει ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ.

Ωστόσο καταγγέλλει τον «επιτελικό σχεδιασμό» της διοίκησης της ΕΡΤ, όπως τον χαρακτηρίζει, καθώς αναιρεί τους δικούς της σχεδιασμούς για τα «έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού».

Οι καταγγελίες των τεχνικών

Οι τεχνικοί της ΕΡΤ καταγγέλλουν συγκεκριμένα:

* Παρά τα έκτακτα μέτρα προστασίας, η διοίκηση προτίθεται να προσθέσει και σε μη ενημερωτικά ραδιοφωνικά προγράμματα ώρες με live εκπομπές, σχεδιασμός που θα έχει συνέπεια -εκτός των άλλων- τον περιορισμό ή και την κατάργηση των εκ περιτροπής «εφεδρικών βαρδιών» που μένουν στο σπίτι και την αύξηση του συγχρωτισμού στους ραδιοθαλάμους, μεγαλώνοντας έτσι τον κίνδυνο ενδεχόμενης διασποράς του κορωνοϊού.

* Παρά τη στρατηγική του περιορισμού της φυσικής παρουσίας πολλών στον ίδιο χώρο, ταυτόχρονα να υποχρεώνει 12 έως και 18 άτομα να συγχρωτίζονται σε ένα control με ζωτικό χώρο όχι πάνω από 3,5 τ.μ. (studio 1), ενώ έχει την εναλλακτική λύση του studio 3 με ευρύτερο χώρο.

* Πού είναι η εφαρμογή του δήθεν αυστηρού περιορισμού της παρουσίας προσώπων σε control και πλατό μόνο σε όσους είναι απολύτως απαραίτητοι για τις ανάγκες της παραγωγής, όταν καθημερινά βλέπουμε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο;

* Πού είναι η εξαγγελθείσα απολύμανση στα βαν των εξωτερικών μεταδόσεων που νοικιάζει η ΕΡΤ;

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ ζητάει από τη διοίκηση να διασφαλίσει την προστασία της υγείας του προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ και την εκτέλεση της αποστολής της, ειδικά αυτές τις κρίσιμες ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL