Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ακυρώθηκε η Eurovision λόγω κορωνοϊού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακυρώθηκε η Eurovision λόγω κορωνοϊού

Μετά το Euro και το Eurobasket, ματαιώνεται ακόμα μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Eurovision, όπως άλλωστε έχουν ματαιωθεί πολλές άλλες εκδηλώσεις και συναυλίες. Η Eurovision, ο ετήσιος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού που θα διεξαγόταν φέτος τον Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ματαιώνεται με απόφαση της διοργανώτριας Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU).

Στην επιστολή του προς τα μέλη της EBU ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Jon OlaSand αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής:

"Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του Covid-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας όσο και από τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν».

Η EBU και οι αρχές της Ολλανδίας συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021.

«Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή και, ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεότερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Η ΕΡΤ, ως μέλος της EBU στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Στεφανία Λυμπεράκη -που θα εκπροσωπούσε τη χώρα μας φέτος- και του χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL