Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΕΠΙΛΟΓΕΣ TV
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΛΟΓΕΣ TV

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΥΛΗ 22.00

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η πιο αντισυμβατική, σουρεαλιστική ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ, που μέσα από την ασύνδετη αφήγηση και τον παραλογισμό ερευνά τις κοινοτοπίες της καθημερινής ζωής των αστών αλλά και πώς αποτελούν ένα είδος πλασματικής ελευθερίας, η οποία καταπιέζει την πραγματική φύση των ανθρώπων. Από την πιο ώριμη περίοδό του, ιταλική και γαλλική παραγωγή 1974, συνοψίζει όλα τα θέματα που τον απασχολούν: Εκκλησία, αστική συμβατικότητα, καταπιεσμένες ορμές, στρατός, εξουσία, Δικαιοσύνη. Μια σαρκαστική θεώρηση της αστικής έννοιας της ελευθερίας.

Ξεκινώντας από έναν πίνακα του Γκόγια, στην Ισπανία του 1808, όπου στρατιώτες του Ναπολέοντα εκτελούν μια ομάδα επαναστατών, μεταφερόμαστε στη Γαλλία. Παρακολουθούμε μια σειρά από ασύνδετα, παράδοξα, και συχνά κωμικά γεγονότα στη ζωή των αστών: ένας άντρας φαίνεται να πουλάει πορνογραφικά καρτ-ποστάλ σε κοριτσάκια, τα οποία τελικά απεικονίζουν αξιοθέατα. Στην εξοχή, στρατιώτες επιδίδονται στο κυνήγι αλεπούς! Μια νοσοκόμα παίζει χαρτιά με μια παρέα καλόγερων, που χρησιμοποιούν εκκλησιαστικά αντικείμενα για μάρκες. Ένα κοριτσάκι αγνοείται ενώ βρίσκεται συνέχεια δίπλα στους γονείς του. Ένας ελεύθερος σκοπευτής που σκοτώνει περαστικούς αθωώνεται από το δικαστήριο. Σε ένα επίσημο δείπνο οι καλεσμένοι κάθονται πάνω σε λεκάνες τουαλέτας. Παίζουν: Ζαν Κλοντ Μπριαλί, Μόνικα Βίτι, Μισέλ Πικολί.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 01.00

ΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Δράμα ιταλογαλλικής συμπαραγωγής 2016, του Ρομπέρτο Άντο. Μια συνάντηση των ισχυρών G8 του κόσμου πραγματοποιείται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη γερμανική ακτή. Ένας από τους επισκέπτες είναι έναν μυστηριώδης Ιταλός μοναχός, που προσκλήθηκε από τον Daniel Roche, τον διευθυντή του ΔΝΤ, προκειμένου να τον εξομολογήσει. Το επόμενο πρωί, ο Roche βρίσκεται νεκρός. Δολοφονία ή αυτοκτονία; Οι G8 αγωνιούν να μάθουν ποιο μυστικό αποκάλυψε ο Ροσέ στον μοναχό κατά την εξομολόγησή του. Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Κόνι Νίλσεν, Ντανιέλ Οτέιγ, Λαμπέρ Ουιλσόν.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ3 22.30

ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΤΑΝ

Δραματική ταινία μυστηρίου, παραγωγής 2016. Παράδειγμα οικογενειάρχη και αφοσιωμένου συζύγου ο Πόρτερ, δημοσιογράφος ενός σκανδαλοθηρικού ταμπλόιντ, "πουλά" καθημερινά φόνους, τραγωδίες και ό,τι πιασάρικο! Όταν μια ξένη τον δελεάζει να ασχοληθεί με την ανεξιχνίαστη δολοφονία του συζύγου της, του είναι αδύνατο να μην... τσιμπήσει! Σταδιακά ο Πόρτερ βυθίζεται σε μια άσχημη υπόθεση σεξουαλικής εμμονής και εκβιασμού, που απειλεί τη δουλειά, τον γάμο και την ίδια του τη ζωή. Παίζουν: Άντριαν Μπρόντι, Υβόν Στραχόφσκι, Κάμπελ Σκοτ.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 22.00

ΠΕΝΤΕ ΒΡΑΔΙΑ

Δραματική ταινία, παραγωγής ΕΣΣΔ 1979, σε σκηνοθεσία Νικήτα Μιχάλκωφ, από το ομώνυμο έργο του Αλεξάντρ Βολόντιν, επηρεασμένο από την πνοή της αποσταλινοποίησης. Μόσχα, 1960. Ο Αλεξάντρ Ίλιν εγκαταλείπει τη νεαρή ερωμένη του και επισκέπτεται την παλιά του αγάπη Ταμάρα, που είχε να δει δεκαπέντε χρόνια. Και οι δύο είναι κοντά στη μέση ηλικία, κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τη ζωή. Μέσα σε πέντε βράδια θα παιχτεί το δράμα της ύπαρξής τους σε πέντε πράξεις.

ΠΕΜΠΤΗ ΕΡΤ2 22.30

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Δραματική κομεντί, συμπαραγωγής Αργεντινής- Ισπανίας 2014. Έξι ιστορίες φέρνουν στην επιφάνεια τη σκοτεινή και άγρια ανθρώπινη πλευρά. Η ανισότητα, η αδικία, οι εξαντλητικές υποχρεώσεις, προκαλούν άγχος και κατάθλιψη. Ενίοτε, κάποιοι άνθρωποι ξεσπούν. Αυτή είναι μια ταινία γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Η προδοσία ενός εραστή, η αναδρομή στο καταπιεσμένο παρελθόν, ακόμη κι ο εκνευρισμός ενός οδηγού, μπορούν να οδηγήσουν στην παραφροσύνη και την ένοχη απόλαυση τού να χάνεις τον έλεγχο. Σκηνοθεσία: Νταμιάν Σιφρόν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ3 00.00

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΟΥΝΑ

Ρομαντικό δράμα, συμπαραγωγής ΗΠΑ, Αγγλίας, Καναδά, 2016. Στα 13 της η Ούνα είχε αποπλανηθεί και κακοποιηθεί από έναν μεσήλικα γείτονά της. Χρόνια μετά, έχοντας βγει από τη φυλακή κι έχοντας αλλάξει το όνομά του, εργάζεται σε μια τεράστια αποθήκη προϊόντων και έχει παντρευτεί, προσπαθώντας να χτίσει μια νέα ζωή. Μέχρι τη στιγμή που η Ούνα θα ανακαλύψει τα ίχνη του και θα βρεθεί μπροστά του. Παίζουν: Ρούνεϊ Μάρα, Μπεν Μέντελσον, Ρούμπι Στόουκς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL