Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Επιλογές TV εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές TV εβδομάδας

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΚΑΪ 21.00

Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΡΑΪΑΝ

Δραματική, πολεμική περιπέτεια, παραγωγής 1998, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η ταινία ξεκινά πολύ δυνατά, με την απόβαση μιας ομάδας στρατιωτών στην ακτή Όμαχα, όπου αντιμετωπίζουν το γερμανικό πυροβολικό. Επί 24 λεπτά παρακολουθούμε χωρίς καμία άλλη διακοπή τη μαζική σφαγή των Αμερικανών στρατιωτών. Ποτέ μια σφαγή μάχης δεν έχει αποδοθεί τόσο ρεαλιστικά, τόσο παραστατικά, χωρίς καμία προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης, χωρίς περιττές δόσεις ηρωισμού, αλλά με όλη τη βιαιότητα, την ωμότητα, την αγριότητα του πολέμου, με όλη τη φρικιαστική διάσταση που αυτός μπορεί να έχει. Άψυχα σώματα, σακατεμένα ανθρώπινα κορμιά, αίμα να αναβλύζει και σφαίρες να σφυρίζουν παντού γύρω.

Στη μάχη αυτή θα χάσει τη ζωή του ακόμα ένας νέος από την οικογένεια Ράϊαν, ο τρίτος που χάνεται την ίδια εβδομάδα από την ίδια οικογένεια.

Αμέσως δίνεται εντολή ο τέταρτος αδερφός να εντοπιστεί και να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού Τζον Μίλερ με την ομάδα του αποβιβάζεται στη Νορμανδία και ξεκινά την προσπάθεια να βρει και να φέρει πίσω τον στρατιώτη Ράιαν, με κίνδυνο της ζωής τους. Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας (Γιάνους Καμίνσκι). Παίζουν: Τομ Χανκς, Ματ Ντέιμον, Μπάρι Πέπερ, Τομ Σίζεμορ, Έντουαρντ Μπέρνς, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΡΤ2 23.00

Η ΑΟΡΑΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Αγγλίας 2013, σε σκηνοθεσία Ρέιφ Φάινς. Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Φελίσιτι Τζόουνς, Κριστίν Σκοτ Τόμας. Το 1857, ο Κάρολος Ντίκενς ήταν 45 χρόνων και ήδη παντρεμένος για είκοσι χρόνια. Η Νέλι, μόλις 17 ετών, ξεκινά μαζί του μια σχέση παρά την πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας. Η Νέλι θα γίνει ερωμένη του για πολλά χρόνια, μέχρι και τον θάνατό του, ενώ και η ίδια είναι μια φαινομενικά ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα. Η σχέση τους κρατήθηκε μυστική για όλη τους τη ζωή.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ STAR 23.30

Η ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ

Θρίλερ παραγωγής 2017, σε σκηνοθεσία Σοφίας Κόπολα. Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ, Ελ Φάνινγκ, Ανγκουρί Ράις, Κόλιν Φάρελ. Στη διάρκεια του εμφυλίου στις ΗΠΑ, σε ένα οικοτροφείο θηλέων στον Νότο, φιλοξενείται ένας στρατιώτης των Βορείων, ο Τζον ΜακΜπέρνι, τραυματισμένος σοβαρά. Εκεί βρίσκονται πέντε νεαρά κορίτσια και δύο δασκάλες. Ο Τζον μένει σε ένα δωμάτιο του οικοτροφείου που κάποτε χρησίμευε ως αίθουσα μουσικής και λαμβάνει την πρέπουσα περίθαλψη.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 22.00

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ

Δραματική περιπέτεια, παραγωγής Σοβιετικής Ένωσης 1974, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιχάλκοφ. Στη δύσκολη δεκαετία του 1920, η σοβιετική κυβέρνηση αναζητεί απελπισμένα χρυσό για να αγοράσει αγαθά από το εξωτερικό. Ο ερυθροφρουρός Σίλοφ κατηγορείται ότι έκλεψε το τρένο που μετέφερε ράβδους χρυσού. Μαθαίνοντας ότι υπεύθυνη για την κλοπή είναι μια συμμορία και για να καθαρίσει το όνομά του, ο Σίλοφ γίνεται μέλος της συμμορίας για να μάθει πού βρίσκεται το χρυσάφι.

ΠΕΜΠΤΗ STAR 23.30

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΛΕΠΤΑ

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 2011, με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Μισέλ Μόναχαν, Βέρα Φάρμιγκα, Τζέφρι Ράιτ. Η μέρα της Μαρμότας για έναν Αμερικανό στρατιώτη ελικοπτέρου, που ξυπνά μέσα σε ένα τρένο προς το Σικάγο χωρίς να έχει ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί. Οκτώ λεπτά αργότερα μια βόμβα τους σκοτώνει όλους. Όμως ο στρατιώτης ζει ξανά και ξανά τα γεγονότα πριν την έκρηξη μέχρι να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ2 23.00

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Μια αφοπλιστική και θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης, γαλλικής παραγωγής 2014, της Σελίν Σιαμά. Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον κι από τον άγραφο νόμο των αγοριών στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει το όνομα και το ντύσιμό της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία ανοίγοντας τον δρόμο προς την ελευθερία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL