Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναμορφώνει το πρόγραμμά της η ΕΡΤ

Καθημερινό τηλεπαιχνίδι γνώσεων που θα αρχίσει να μεταδίδεται από τον Μάρτιο και μια νέα σειρά μυθοπλασίας, του είδους "nostalgia", από την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν, προγραμματίζει η ΕΡΤ, στο πλαίσιο του στόχου για «λαϊκή τηλεόραση» που απευθύνεται στο «ευρύ κοινό».

Την ίδια ώρα αναδιαμορφώνει και το πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ1 ανακατεύοντας την τράπουλα, με νέες συνθέσεις εκπομπών και νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα:

Το τηλεπαιχνίδι γνώσεων και παρατηρητικότητας θα παρουσιάζεται από τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και θα προβάλλεται στις 8 το βράδυ, πριν από το δελτίο ειδήσεων, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Βασίζεται σε ξένο format (μεταδίδεται ήδη στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία κ.α.) και ο πρωτότυπος τίτλος του είναι «Catch the answer», καθώς οι παίκτες καλούνται να διαγωνιστούν σε ερωτήσεις που συχνά κρύβουν τις απαντήσεις μέσα τους.

«Τα καλύτερά μας χρόνια», η νέα σειρά μυθοπλασίας (προσωρινός τίτλος), βασίζεται σε format της ισπανικής τηλεόρασης. Πρόκειται για μια πρωτότυπη νοσταλγική ιστορία που παρακολουθεί την εξέλιξη μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας, από την άφιξη της πρώτης τηλεόρασης στο σπίτι, το 1968, και παρακολουθεί τα μέλη της να μεγαλώνουν, να εξελίσσονται και να ωριμάζουν μέσα στον χρόνο. Αφηγητής της ιστορίας είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας, μόλις οκτώ ετών το 1968.

Η σειρά θα αξιοποιήσει και το αρχείο της ΕΡΤ και θα αναδείξει πώς η είσοδος της τηλεόρασης στα ελληνικά σπίτια επέδρασε στις ζωές όλων μας, παράλληλα και με τις ιστορικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της δεκαετίας του 1970 και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το σενάριο θα επιμεληθούν ο Νίκος Απειρανθίτης και η Κατερίνα Μπέη (σεναριογράφος της πρόσφατης κινηματογραφικής επιτυχίας «Ευτυχία»), με σκηνοθέτη τον Κώστα Καπάκα (“Pepermint”, “Uranya”, “Magic Hour”) και εταιρεία παραγωγής την Tanweer. Η σειρά θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα. Το κόστος κάθε επεισοδίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα είναι 52.000 ευρώ.

 

Τρεις ενημερωτικές εκπομπές

* Σταθερή στις 10 το πρωί, η Μάριον Μιχελιδάκη θα παρουσιάζει από την ερχόμενη Δευτέρα καθημερινά την εκπομπή «Επι-κοινωνία» έως τις 12 το μεσημέρι. Η εκπομπή θα δίνει έμφαση στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Η δημοσιογραφική ομάδα θα επιμελείται ρεπορτάζ - «φακέλους» για την υγεία, την παιδεία, τη διατροφή, την καινοτομία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, ενώ θα παρουσιάζει και προσωπικές ιστορίες -γνωστών και αγνώστων στο κοινό- σημαντικών ανθρώπων.

* Κάθε μεσημέρι στη 1 μ.μ. και για δύο ώρες ο Κώστας Λασκαράτος, η Χρύσα Παπασταύρου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος θα παρουσιάζουν την εκπομπή «Συνδέσεις», μια περιήγηση στην επικαιρότητα της περιφέρειας και του απόδημου Ελληνισμού, σε σύνδεση με όλο το δίκτυο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ εντός και εκτός Ελλάδος.

* Ο Πάνος Χαρίτος επιστρέφει με εκπομπή - ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει αποστολές στο εξωτερικό. Από τον ερχόμενο μήνα.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις