Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή ΕΡΤ report από τη Διοίκηση της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τίτλοι τέλους για την εκπομπή ΕΡΤ report από τη Διοίκηση της ΕΡΤ

"Ξεκινήσαμε το ΕΡΤ report το Νοέμβριο του 2017, γιατί πιστέψαμε και ακόμη το πιστεύουμε, ότι υπάρχουν θέματα που δεν μπορούν επαρκώς να αναλυθούν ούτε στο ασφυκτικό πλαίσιο των δελτίων ειδήσεων, ούτε σε εκπομπές λόγου.

Αφενός γιατί η επικαιρότητα είναι αμείλικτη, αφετέρου γιατί πολλές φορές η ουσία χάνεται στις φωνασκίες και τις αντεγκλήσεις των διαφωνούντων" τονίζουν σε ανακοίνωσή τους μετά το "κόψιμο" της εκπομπής ΕΡΤ report οι δημοσιογράφοι της εκπομπής.

Παράλληλα τονίζουν ότι "το ερευνητικό ρεπορτάζ δεν πρέπει να λείπει από την ΕΡΤ. Και πως η ΕΡΤ, παρά τις όποιες αδυναμίες της, λειτουργεί ως παράγοντας κοινωνικής συνοχής, ειδικά σε συνθήκες πόλωσης όπως αυτές που βιώνουμε τα τελευταία 10 χρόνια".

Διαβάστε την ανακοίνωση των Εμμανουέλλας Αργείτη, Μαρίνας Δεμερτζιαν και Μάχης Νικολάρα

Ξεκινήσαμε το ΕΡΤ report το Νοέμβριο του 2017, γιατί πιστέψαμε και ακόμη το πιστεύουμε, ότι υπάρχουν θέματα που δεν μπορούν επαρκώς να αναλυθούν ούτε στο ασφυκτικό πλαίσιο των δελτίων ειδήσεων, ούτε σε εκπομπές λόγου. Αφενός γιατί η επικαιρότητα είναι αμείλικτη, αφετέρου γιατί πολλές φορές η ουσία χάνεται στις φωνασκίες και τις αντεγκλήσεις των διαφωνούντων.

Σε αυτά τα 3 και κάτι χρόνια το ΕΡΤ report, παρήγαγε 31 ωριαίες εκπομπές με τη μορφή του δημοσιογραφικού ντοκιμαντέρ (τις 2 τελευταίες δεν τις έχετε δει, αν και είναι έτοιμες εδώ και καιρό, περιμένουν υπομονετικά να βρεθεί κατάλληλος χώρος και χρόνος στο πρόγραμμα). Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα θέματα μας με δικαιοσύνη, να αναζητούμε πάντα τεκμήρια και να παρουσιάζουμε όλες τις πλευρές (με εξαίρεση το επεισόδιο για την ακροδεξιά όπου συνειδητά δεν δώσαμε το λόγο στη χρυσή αυγή).

Μετά από πολλές εβδομάδες αναμονής και ενώ ανατίθεται σε κάθε μέλος της ομάδας άλλο έργο, μας ανακοινώθηκε τελικά ότι δεν θα συνεχίσουμε, τουλάχιστον με το ίδιο σχήμα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε κατ' αρχάς τους δυο βασικούς μας συνεργάτες τον σκηνοθέτη Γιάννη Ρεμούνδο και τον παραγωγό μας Περικλή Παπαδημητρίου, για την πολύτιμη βοήθειά τους, τις συμβουλές αλλά και την υπομονή τους όλα αυτά τα χρόνια. Τους μοντέρ David Gabriilidis, Σάκης Γαλάνης, Vasilis Koumoulas, Mavroforakis Harris και Μάνο Βαμβουκίδη, που αγάπησαν και άφησαν το στίγμα τους σε αυτή την εκπομπή, όλους τους εικονολήπτες και ηχολήπτες με τους οποίους συνεργαστήκαμε (παιδιά είστε πάρα πολλοί, ξέρετε εσείς), τους πολλούς συναδέλφους δημοσιογράφους εντός κι εκτός ΕΡΤ που ήταν πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν όταν τους χρειαστήκαμε, αλλά και τους τηλεθεατές που με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, μας ενέπνευσαν και μας έδωσαν κουράγιο.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ερευνητικό ρεπορτάζ δεν πρέπει να λείπει από την ΕΡΤ. Και πως η ΕΡΤ, παρά τις όποιες αδυναμίες της, λειτουργεί ως παράγοντας κοινωνικής συνοχής, ειδικά σε συνθήκες πόλωσης όπως αυτές που βιώνουμε τα τελευταία 10 χρόνια.

Και χαιρόμαστε που τελικά η διοίκηση αποφάσισε τη δημιουργία μιας νέας ερευνητικής εκπομπής, με μικρότερα θέματα αλλά μεγαλύτερη συχνότητα την οποία θα υπηρετήσουμε μαζί με άλλους πολύ καλούς συναδέλφους. Η τελική έγκριση ακόμα εκκρεμεί, αλλά είμαστε σίγουρες ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε.

Θα ενημερώσουμε από εδώ, αν και όταν προγραμματιστούν, οι δύο τελευταίες παραγωγές του ert report, το «Ξένοι και Ξένιοι» για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η χώρα με το προσφυγικό-μεταναστευτικό και για «Το Πέρασμα, από τις εξαρτήσεις στη θεραπεία» με αντικείμενο τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Θα τα ξαναπούμε (πάντα από την ΕΡΤ).

Εμμανουέλλα Αργείτη
Μαρίνα Δεμερτζιαν
Μάχη Νικολάρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL