Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Επιλογές TV εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές TV εβδομάδας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΡΤ2, 23.00

Η ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ... ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κωμωδία, συμπαραγωγής Βελγίου - Γαλλίας - Λουξεμβούργου 2015. Έξυπνη κοινωνική σάτιρα με φιλοσοφικές ανησυχίες, ξεκαρδιστικές σεναριακές ιδέες και σουρεαλιστικό μαύρο χιούμορ. Ο πολυβραβευμένος Βέλγος δημιουργός Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφει στην πατρίδα του γι’ αυτή τη σουρεαλιστική, μαύρη κωμωδία, όπου η παιδικότητα και η ουσιαστική αγάπη βρίσκονται στο επίκεντρο. Στο σύμπαν του αιρετικού σκηνοθέτη, ο Θεός είναι υπαρκτό πρόσωπο, ζει στο Βέλγιο και είναι πατέρας μιας δεκάχρονης κόρης. Στη Γη, ωστόσο, ο Θεός δεν είναι τίποτα άλλο από ένας μικρόψυχος δειλός, αντιπαθής ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια.

Από την άλλη, η δεκάχρονη κόρη του, η Εά, πλήττει αφόρητα και «πνίγεται» που είναι κλειδωμένη σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στις βαρετές Βρυξέλλες. Μέχρι που μια μέρα, η Εά επαναστατεί ενάντια στον πατέρα της, χακεύει τον υπολογιστή του και διαρρέει σε όλο τον κόσμο την ημερομηνία που πρόκειται ο καθένας να πεθάνει. Σύντομα όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με τις ημέρες, μήνες, χρόνια που τους έχουν απομείνει...

Παίζουν: Πίλι Γκρόιν, Μπενουά Πελβούρντ, Κατρίν Ντενέβ, Γιολάντ Μορό, Φρανσουά Νταμιέν. Επίσημη υποψηφιότητα του Βελγίου για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2016

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 01.00

Ο ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΚΑΤΡΑΖ

Βιογραφικό δράμα, παραγωγής 1962, σε σκηνοθεσία Τζον Φρανκενχάιμερ και μουσική Έλμερ Μπέρνσταϊν. Παίζουν: Μπαρτ Λάνκαστερ, Καρλ Μάλντεν, Θέλμα Ρίτερ, Τέλι Σαβάλας. Ο βαρυποινίτης Ρόμπερτ Στράουντ έχει αποφύγει τη θανατική καταδίκη, όχι όμως και την απομόνωση. Από την απελπισία του τον βγάζει ένα τραυματισμένο πουλί που έρχεται στο κελί του. Όχι μόνο θα το φροντίσει, αλλά θα αρχίσει να ασχολείται με την επιστήμη της Ορνιθολογίας και θα διαπρέψει. Η ιστορία του θα γίνει γνωστή στον έξω κόσμο χάρη στις προσπάθειες ενός αποφασισμένου και επίμονου ρεπόρτερ.

ΤΡΙΤΗ OPEN 21.00

ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

Θρίλερ, αμερικανικής και καναδικής συμπαραγωγής 2015. Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Άαρον Πολ, Άλαν Ρίκμαν. Μια πολυεθνική στρατιωτική επιχείρηση, της οποίας ηγείται η συνταγματάρχης Κάθριν Πάουελ, αναγνωρίζει στο Ναϊρόμπι τρεις καταζητούμενους, έτοιμους για τρομοκρατικό χτύπημα. Ενώ όμως όλα είναι έτοιμα για τον βομβαρδισμό τους, η είσοδος ενός μικρού κοριτσιού στη ζώνη πυρός αλλάζει δραματικά τα δεδομένα.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 23.00

MYSTERY TRAIN

Δραματική κομεντί, συμπαραγωγής ΗΠΑ - Ιαπωνίας 1989, σε σκηνοθεσία Τζιμ Τζάρμους και μουσική Τζον Λούρι. Σε ένα συμπαθητικό, φτηνό μοτέλ στο Μέμφις, αφιερωμένο στον Έλβις Πρίσλεϊ, εκτυλίσσονται τρεις ανεξάρτητες ιστορίες στη διάρκεια μιας βραδιάς. Πρωταγωνιστές είναι ένα ζευγάρι Γιαπωνέζων τουριστών που ήρθαν για «προσκύνημα» στη γενέτειρα του Πρίσλεϊ, ένας κυνηγημένος Εγγλέζος, που τον αποκαλούν κοροϊδευτικά Έλβις και μία Ιταλίδα, που αντικρίζει εκστασιασμένη το πνεύμα του «Βασιλιά». Παίζουν: Μασατόσι Ναγκάσε, Νικολέτα Μπράσκι, Ελίζαμπεθ Μπράκο, Στιβ Μπουσέμι, Τζο Στράμερ.

ΠΕΜΠΤΗ OPEN 03.30

Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Παραμονές Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία, η εννιάχρονη Λιζέλ δίνεται για υιοθεσία σε μια φτωχή οικογένεια της εργατικής τάξης. Κλέβει το πρώτο της βιβλίο και αυτό θα αποτελέσει την αρχή της μεγάλης της αγάπης για τα βιβλία. Ενώ διδάσκεται από τον θετό της πατέρα, με τον οποίο αποκτά μια πολύ δυνατή σχέση, ξεσπάει ο πόλεμος που βρίσκει την οικογένεια να κρύβει στο υπόγειό τους τον Μαξ, έναν νεαρό Εβραίο. Παίζουν: Σοφί Νελίς, Έμιλι Γουάτσον, Τζέφρι Ράις. Παραγωγή 2014.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΟΥΛΗ 22.00

Η ΚΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ

Αριστουργηματική, πλην παραγνωρισμένη ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι, παραγωγής Ιταλίας - Γαλλίας 1953. Ένας κινηματογραφικός παραγωγός ερωτεύεται μια όμορφη πωλήτρια, την παντρεύεται και της υπόσχεται λαμπρή καριέρα στο σινεμά. Η πραγματικότητα, όμως, θα αποδειχτεί πολύ διαφορετική. Αλλοτρίωση, μοναξιά, διάλυση των σχέσεων, η αδυναμία του ανδρικού φύλου και η ενάργεια των γυναικών, τα αγαπημένα θέματα του Αντονιόνι. Παίζουν: Λουτσία Μποζέ, Τζίνο Τσέρβι, Αντρέα Σέτσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL