Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Το «επιτελικό κράτος» κοστίζει / Άριστοι μετακλητοί της Ν.Δ. στην αγκαλιά της ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το «επιτελικό κράτος» κοστίζει / Άριστοι μετακλητοί της Ν.Δ. στην αγκαλιά της ΕΡΤ

Μετακλητοί υπάλληλοι, κυρίως με την ιδιότητα του «ειδικού συμβούλου» επί παντός θέματος, έχουν συρρεύσει στην ΕΡΤ, την ίδια ώρα που δεκάδες άλλοι βιοπορίζονται με παχυλές ή λιγότερο παχυλές αποδοχές ως εξωτερικοί συνεργάτες μετά από υπογραφή συμβάσεων με εταιρείες για μικτές παραγωγές. Το «επιτελικό κράτος» κοστίζει.

Μέχρι σήμερα, και σύμφωνα με τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, η ανασυγκρότηση της ΕΡΤ κοστίζει περί τους 12 μετακλητούς, μία εντεταλμένη σύμβουλο προγράμματος και έπεται συνέχεια. Η ΕΡΤ είναι πόλος έλξης πλήθους φιλελεύθερων αντικρατιστών, οπαδών του «λιγότερου κράτους» και της «αριστείας».

Το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσου είναι το πολυπληθέστερο, καθώς έχει πλαισιωθεί με έξι συμβούλους με αντικείμενο «την παροχή συμβουλών» για διάφορα θέματα. Η μεγαλύτερη ανάγκη, όπως φαίνεται, είναι η παροχή συμβουλών για θέματα αθλητικού περιεχομένου. Ο διευθύνων σύμβουλος έχει προς τούτο δύο συμβούλους δημοσιογράφους- μετακλητούς υπαλλήλους: τον Γ. Λυκουρόπουλο και την Ολίβια Νικολούδη. Ο γνωστός αθλητικογράφος και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με τη Ν.Δ. Αντώνης Πανούτσος, με την ιδιότητα του μετακλητού επίσης, εντάχθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης.

Για θέματα οργάνωσης και στρατηγικού σχεδιασμού της ΕΡΤ προσελήφθη η Ηλέκτρα Ντούμη, ενώ για την εμπορική πολιτική την επικοινωνία και προβολή της ΕΡΤ ο Ζαφείρης Χαραλαμπίδης, επί μακρόν εμπορικός διευθυντής στο Mega, για μικρό διάστημα στον ΑΝΤ-1, αλλά και στέλεχος σε μεγάλα media shops.

Συμβουλές για τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ θα παρέχει στον διευθύνοντα ο Αναστ. Ρωσόπουλος, ενώ η κάλυψη των αναγκών Γραφείου Διευθύνοντος ανατίθεται στη Μ. Τζαβέλα.

Το «επιτελικό κράτος» δεν σταματά εδώ. Εντεταλμένη σύμβουλος προγράμματος έχει ήδη αναλάβει η Χρύσα Μασούρου, προερχόμενη από τη διεύθυνση Ψυχαγωγικού προγράμματος του ΑΝΤ1 και Alpha. Σύμβουλός της έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Κέλλυ Αλχανάτη - Παπούλη, για τη δημιουργία παιδικών προγραμμάτων, με προϋπηρεσία στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 και του Star. Επιπλέον σύμβουλος μετακλητός ανέλαβε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Νικόλαος Τουρουντούς, με προϋπηρεσία στις εκπομπές ΦΜ Live (Μπακοδήμου - Σεργουλόπουλος) στο Star, Μεσημέρι Yes (Κ. Ζαρίφη) στο Open, αλλά και σε εκπομπές με τη Ρούλα Κορομηλά.

Συγχαρητήρια... τοπικής Ν.Δ.

Για τις ανάγκες του προέδρου Κ. Ζούλα έχει προσληφθεί ως μετακλητή η δημοσιογράφος Λίνα Παπαδάκη, για τη διεύθυνση Νέων Μέσων ο δημοσιογράφος- ιστοριογράφος της νήσου Σύρου Παν. Κουλουμπής, με αντικείμενο τα αθλητικά και διαδικτυακά προγράμματα. Δύο ακόμη μετακλητοί υπάλληλοι στελεχώνουν τη Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας, η Ζωή Χαμηλάκη, με αντικείμενο τη μουσική Βιβλιοθήκη και τη Γενική Διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και ο Ι. Σιάχρας, με αντικείμενο την οργάνωση και διοίκηση της ΕΡΤ γενικώς. Για την τοποθέτηση του κ. Σιάχρα συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε μάλιστα η Τοπική οργάνωση Βέλου - Βόχας Κορινθίας της Ν.Δ.

Η αριστεία δεν σταματάει εδώ. Η «ανασυγκρότηση» της ΕΡΤ που δρομολογείται και ιδίως το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εκατοντάδων υπαλλήλων θα εξοικονομήσει κονδύλια για ακόμη περισσότερους αρίστους, μετακλητούς, εντεταλμένους, εξωτερικούς κ.ά., που βρίσκονται σε αναμονή.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL