Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

«Λογοκρισία», είπαν ορισμένοι (Πορτοσάλτε, Κανέλλης κ.ά.) η απόσυρση της (δυστοπικής) αφίσας του Αγέννητου Παιδιού από το μετρό. «Γιατί να μην ακούγονται όλες οι απόψεις;» λένε. «Στη δημοκρατία δεν αποκλείεται καμία άποψη» λένε. Φτάνουμε, λοιπόν, να παρουσιάζονται συχνά από τα ΜΜΕ ως «ισότιμες» ή έστω επί ίσοις όροις προβαλλόμενες, απόψεις τεκμηριωμένες και επιστημονικές και άλλες με σκοταδιστικό ή μισαλλόδοξο περιεχόμενο.

Στην αντίληψη των «ίσων αποστάσεων» ή της «εξισορρόπησης των απόψεων», για παράδειγμα, εμφανίζονται συχνά ως ισότιμες οι απόψεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος με τον εμβολιασμό, απόψεις της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών με τη θεολογική θεωρία της Δημιουργίας ή, όπως τώρα, οι μπαρούφες για την προστασία του αγέννητου παιδιού με το δικαίωμα των γυναικών στον έλεγχο του σώματός τους. Συμπέρασμα: Ποτέ σκοταδισμός χωρίς σοβαρό αντίλογο. Και για να μην χάνουμε το χρόνο μας ακόμα καλύτερα, ποτέ σκοταδισμός από τα ΜΜΕ.

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha Από το Μαξίμου ο Αντώνης Σρόιτερ αύριο Πέμπτη το απόγευμα παίρνει συνέντευξη από τον Κυρ. Μητσοτάκη «εφ' όλης της ύλης» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ο πρωθυπουργός θα ερωτηθεί για τις επόμενες κινήσεις του απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, την αποτίμησή του για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα σχέδιά του για την οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL