Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Επιλογές TV εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές TV εβδομάδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ2 00.30

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΛΩΡΕΝΣ

Πολεμικό δράμα, παραγωγής Ιαπωνίας 1982, σε σκηνοθεσία Ναγκίσα Οσίμα, που συνδυάζει δύο από τα αγαπημένα θέματα του Οσίμα, τον έρωτα και τη βία. Ο σκηνοθέτης αντιπαραθέτει τη στρατιωτική ακαμψία της παράδοσης με την ανθρωπιά, την απόλυτη χιμαιρική αντίληψη του ανδρισμού και της τιμής με τις συναισθηματικές και σεξουαλικές αδυναμίες, την ιαπωνική κουλτούρα με τη δυτική.

Ιάβα, 1942. Ο Βρετανός λοχίας Τζον Λώρενς είναι αιχμάλωτος σ’ ένα γιαπωνέζικο στρατόπεδο συγκέντρωσης το οποίο διοικείται από τον Γιονόϊ , έναν αυστηρό άντρα με αρχές, στα μάτια του οποίου οι φυλακισμένοι είναι δειλοί που προτίμησαν να παραδοθούν παρά να αυτοκτονήσουν. Ο Λώρενς είναι ο μόνος που μπορεί να έχει ένα είδος επικοινωνίας με τους Ιάπωνες δεσμώτες του και μοιάζει ν’ αντιλαμβάνεται την κουλτούρα τους. Οι συνθήκες δυσκολεύουν όταν φέρνουν αιχμάλωτο τον σκληρό, υπερήφανο και θαρραλέο λοχαγό Τζακ Σέλιερς. Αυτό που θ’ ακολουθήσει δεν είναι απλά μια μάχη για επιβίωση, είναι κάτι πολύ περισσότερο: ο Λώρενς γίνεται μάρτυρας της σύγκρουσης δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών. Παίζουν: Ντέιβιντ Μπάουι, Τομ Κόντι, Ρουίτσι Σακαμότο, Τακέσι Κιτάνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 01.00

1984

Δραματική ταινία φαντασίας, παραγωγής 1984, σε σκηνοθεσία Μάικλ Ράντφορντ. Το εμβληματικό βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ "1984" μεταφέρεται στην οθόνη. Τα γυρίσματα έχουν γίνει στην ίδια την πόλη και τους μήνες του χρόνου ακριβώς όπως τα φαντάστηκε ο Όργουελ. Η ιστορία παραμένει επίσης αναλλοίωτη, με κεντρικό θέμα την ηρωική πάλη, τη νίκη της ηθικής και της ελευθερίας του ατόμου απέναντι στο κράτος. Το έτος "1984" ο κόσμος ζει παγιδευμένος στα γρανάζια ενός αδίστακτου δικτατορικού καθεστώτος. Παίζουν: Τζον Χαρτ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Σουζάνα Χάμιλτον, Σίριλ Κιούζακ.

ΔΕΥΤΕΡΑ OPEN 21.00

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΝΟΧΗΣ

Αστυνομική ταινία παραγωγής 2007, με τους Άντονι Χόπκινς, Ράιαν Γκόσλινγκ, Ντέιβιντ Στράθερν, Ρόσαμουντ Πάικ. Όταν ο ιδιοφυής και αδίστακτος Τεντ Κρόφορντ ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απατά, σχεδιάζει τον τέλειο φόνο: την πυροβολεί εν ψυχρώ και με χαρακτηριστική ηρεμία περιμένει την αστυνομία να τον συλλάβει. Με το όπλο αλλά και μια υπογεγραμμένη από τον ίδιο ομολογία, ο βοηθός εισαγγελέα Γουίλι Μπίτσαμ πιστεύει ότι η καταδίκη θα είναι σίγουρη. Μέχρι που για τις κατηγορίες αρχίζουν και δημιουργούνται ερωτήματα.

ΤΡΙΤΗ ΕΡΤ2 23.00

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ

Η δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους του Γιώργου Λάνθιμου προβλήθηκε το 2009. Μια σατιρική αλληγορία με θέμα τη μεθοδευμένη καταπίεση του ενστίκτου και της σεξουαλικότητας σε μια οικογένεια στη δεκαετία του ’70 στην Αθήνα. Σε ένα ωραιότατο σπίτι με πισίνα και άνετους χώρους, ο πατέρας κρατάει δέσμια την οικογένεια μέσα στους τοίχους: τη σύζυγο που υπακούει τυφλά, τις δύο κόρες και τον γιο, που μαθαίνουν στρεβλά και παραπληροφορούνται συστηματικά. Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Μαίρη Τσώνη.

ΤΕΤΑΡΤΗ STAR 21.00

KINGSMAN: Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Περιπέτεια βρετανικής - αμερικανικής συμπαραγωγής 2014, με τους Κόλιν Φερθ, Τάρον Έγκερτον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαρκ Στρονγκ. Προκειμένου να βγει από τη φυλακή, ο 22χρονος Έγκσι καταφεύγει στον Χάρι Χαρτ, έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο, που τυγχάνει να χρωστάει τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του. Ο Χάρι του προσφέρει μια ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα του εκπαιδευόμενος ως μυστικός πράκτορας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ OPEN 23.00

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Θρίλερ μυστηρίου, παραγωγής 2010, σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι. Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Πιρς Μπρόσναν, Κιμ Κατράλ, Ολίβια Ουίλιαμς, Τομ Ουίλκινσον, Τίμοθι Χάτον. Πρώην Βρετανός πρωθυπουργός εγκαθίσταται σε νησί στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου και γράφει την αυτοβιογραφία του. Όταν ο σύμβουλός του πεθαίνει, ένας συγγραφέας αποστέλλεται στο νησί για να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει το βιβλίο. Ο "ανώνυμος" συγγραφέας εισέρχεται σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL