Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Εξαφανισμένη είδηση η απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαφανισμένη είδηση η απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ

Είναι τα fake news, είναι οι διαστρεβλώσεις, είναι και η αποσιώπηση ειδήσεων. Όπως, για παράδειγμα, η απεργία που πραγματοποιούν ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ. Αποσιωπάται πλήρως από τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης ως μη γενόμενη. Μια απεργία σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας, η οποία μάλιστα έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει ώς τις 12 Ιανουαρίου, περισσότερες από είκοσι μέρες.

Για την πλήρη εξαφάνιση της απεργιακής κινητοποίησης από τα ΜΜΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, με επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ στις 27 Δεκεμβρίου ζητάει μια στοιχειώδη εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας. Όπως αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω των απολύσεων στον όμιλο και της άρνησης υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η απεργία διανύει την 5η μέρα της. Γιατί στα μέσα ενημέρωσης, εκτός από μερικά sites, δεν έχει ακουστεί κουβέντα; Μια τέτοια απεργία δεν αποτελεί είδηση στον δημοσιογραφικό κόσμο; Για λόγους δεοντολογίας θα έπρεπε να ακούγεται και η άποψη των εργαζομένων».

Να είναι τα παχυλά διαφημιστικά κονδύλια του ΟΤΕ, τα οποία τροφοδοτούν τα ΜΜΕ επί χρόνια; Ή μήπως είναι η εικόνα ευμάρειας που με πίστη φιλοτεχνούν τους τελευταίους μήνες τα ΜΜΕ της χώρας, που χαλάει με την απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL