Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Ένα «ωραίο» πρωτοσέλιδο χριστουγεννιάτικης αγάπης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα «ωραίο» πρωτοσέλιδο χριστουγεννιάτικης αγάπης...

Η αθλητική "Sportime", εφημερίδα που κατεξοχήν απευθύνεται σε ανδρικό κοινό, αποφάσισε να απευθυνθεί στις γυναίκες όχι για να τις ενημερώσει, αλλά για να προπαγανδίσει το κίνημα κατά των εκτρώσεων: τις εγκαλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθεμία προσωπικά, για την υπογεννητικότητα και τη συρρίκνωση του έθνους λόγω των αμβλώσεων.

Η εφημερίδα που ενημερώνει για τα σκορ στο ποδόσφαιρο, για τα γκολ και τα οφσάιντ, αποφάσισε να «μιλήσει» στις γυναίκες με το πρωτοσέλιδό της υποδεικνύοντας με το δάκτυλο την υποχρέωσή τους να γεννήσουν τα έμβρυα που τυχόν κυοφορούν. Είναι ένα πρωτοσέλιδο «αγάπης», σου λέει, λόγω των Χριστουγέννων...

Επί χρόνια η "Sportime" δεν διανοήθηκε να απευθυνθεί στο κοινό της, τους άνδρες, σχετικά με τις υποχρεώσεις της πατρότητας, ούτε βέβαια στις κρατικές δομές για τη βοήθεια που χρειάζονται οι νέες μητέρες, τους παιδικούς σταθμούς, την προστασία της εργασίας τους, τις άδειες μητρότητας. Διότι ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο του σώματος των γυναικών από τις ίδιες τις γυναίκες είναι ψιλά γράμματα για τη "Sportime".

H "Sportime" ανοίγει μια άκαιρη συζήτηση, που προωθείται από τους πιο αναχρονιστικούς εκκλησιαστικούς και παραεκκλησιαστικούς κύκλους και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Άδ. Γεωργιάδη, η οποία επιχειρεί να πλήξει το δικαίωμα των γυναικών στο σώμα τους αναβιώνοντας ένα σεξιστικό κλίμα εναντίον τους, επιπλήτοντας και φορτώνοντάς τες με ενοχές.

Οι υπεύθυνοι της "Sportime" συμβάλλουν, νομίζουν, μ’ αυτόν τον τρόπο στην «ευαισθητοποίηση» με αφορμή την «Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού», χωρίς πάντως μέχρι τώρα να έχουν δείξει κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα γεννημένα παιδιά και τις μανάδες τους. Θα ήταν σοφότερο να συνεχίσουν να ασχολούνται με τα σπορ που γνωρίζουν καλύτερα και να αφήσουν τις γυναίκες στην ησυχία τους.

Φ. Κούβελα: Τα δικαιώματα των γυναικών στο στόχαστρο των ακραίων συντηρητικών

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις της η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα μιλάει για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν ακόμα σήμερα οι ανύπαντρες μητέρες, για το δράμα της εγκυμοσύνης μετά από βιασμό, για τη σεξουαλική αγωγή που απουσιάζει από τα σχολεία, για την αντισύλληψη και τις πολιτικές ισότητας, αλληλοεκτίμησης και σεβασμού μεταξύ των φύλων, που επίσης απουσιάζουν από τη σχολική εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία.

Κρούει μάλιστα τον κώδωνα ότι «το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους και στην άμβλωση είναι στο στόχαστρο πολλών ακραίων και συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, την Λατινική Αμερική κ.ά.», ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού: “οι γυναικείες και οι φεμινιστικές οργανώσεις, τα κόμματα του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανώσουμε τη δική μας αντίσταση και τον αγώνα”.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Τα σώματά μας, μας ανήκουν

Όπως αναφέρει με ανάρτησή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «την ώρα που οι γυναικοκτονίες γίνονται καθημερινότητα, οι καταγγελίες για βασανισμούς από την αστυνομία έχουν πληθύνει, επιλέγουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση.

Εκκλησία, κυβέρνηση και ΚΙΝ.ΑΛΛ. έγιναν ένα ενάντια στα δικαιώματά μας.

Κάτω τα χέρια σας από τά σώματα μας. Κάτω τα χέρια σας από τη νεολαία».

Το απαράδεκτο εξώφυλλο της "Sportime"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL