Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απόφαση - σταθμός του ΕΣΡ για τις αισχρότητες Λιάγκα

Το ΕΣΡ επέβαλε στον ΣΚΑΪ την αναστολή μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για 5 συνεχόμενες ημέρες και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ

Σε μια ιστορικής σημασίας απόφαση προχώρησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τις αισχρότητες, τον ακραίο σεξισμό  και τις προσβολές που ακούστηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ προ μηνός.

Το ΕΣΡ επέβαλε στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ την αναστολή μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για 5 συνεχόμενες ημέρες αλλά και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σειρά καταγγελιών και διαμαρτυριών από τηλεθεατές και φορείς, όταν στην εκπομπή της 7ης Νοεμβρίου ο Γ. Λιάγκας και οι πανελίστες «έκαναν πλάκα» με ακραία συμπεριφορά σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη.

Το ΕΣΡ με απόφαση της Ολομέλειας επέβαλλε δύο κυρώσεις:

α. Η κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 μέρες επεβλήθη για τις παραβάσεις της «προσβολής της αξίας του ανθρώπου» και της «δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου». Η αναστολή μετάδοσης της εκπομπής, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, ορίζεται να πραγματοποιηθεί από 20 έως και 24 Ιανουαρίου.

β. Η κύρωση του χρηματικού προστίμου, ύψους 150.000 ευρώ επεβλήθη για την διάταξη περί «υποβάθμισης ποιοτικής στάθμης του προγράμματος».

Κατά την απολογία τους προ ημερών οι υπεύθυνοι του σταθμού είχαν υποστηρίξει ότι επρόκειτο για μια άτυχη στιγμή, την πιο μελανή στιγμή του ΣΚΑΪ, για ένα λάθος που δεν έπρεπε να έχει γίνει.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις