Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
«Καβούρια στην τσέπη» στο κανάλι του Β. Μαρινάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Καβούρια στην τσέπη» στο κανάλι του Β. Μαρινάκη

Μπορεί η ΕΡΤ να αγοράζει τον κούκο αηδόνι για τις παραγωγές της, όμως το νέο κανάλι του Β. Μαρινάκη, Mega, One ή όπως αλλιώς ονομαστεί, κινείται ακριβώς στον αντίποδα: με καβούρια στην τσέπη. Χαμηλό κόστος, φτωχή υλικοτεχνική υποδομή, μισθοί πείνας, και όλα αυτά για να εκπέμψει ένα φθηνό και κατά το δυνατόν εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Οι πληροφορίες που έρχονται Ώς τώρα δείχνουν μια γενικευμένη μιζέρια σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, το έμψυχο δυναμικό και τις υποδομές του καναλιού. Ο προϋπολογισμός είναι ιδιαίτερα χαμηλός και δεν αντιστοιχεί σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας με αξιώσεις Mega. Το εγχείρημα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο, δεδομένων και των μεγάλων προσδοκιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους ρεπόρτερ, τους εσωτερικούς συντάκτες, ακόμα και στα μεσαία στελέχη προσφέρονται μισθοί πείνας, περί τα 600 έως 800 ευρώ μηνιαίως ή λίγο περισσότερο για θέσεις ευθύνης, για δωδεκάωρη και πλέον εργασία. Αυτός είναι ο λόγος που δυνατά στελέχη και γνωστά ονόματα της αγοράς αρνούνται να συνεργαστούν με το νεόκοπο κανάλι. Οι παλαιοί εργαζόμενοι του Mega, παρότι έχουν μειώσει τις χρηματικές απαιτήσεις τους, γυρίζουν την πλάτη στην προσφορά εργασίας, τουλάχιστον όσοι απασχολούνται αλλού. Παράλληλα, επιχειρούνται οικονομίες κλίμακας με τη συνδρομή των συντακτών από το “Βήμα” και τα “Νέα” -με επιμίσθιο-, όμως θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η τηλεόραση είναι full time job. H (μη) συνεργασία του ΣΚΑΪ με την “Καθημερινή” το επιβεβαιώνει και θα έπρεπε να έχει γίνει μάθημα.

Στον τομέα της τεχνολογικής και κτηριακής υποδομής, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Οι χώροι στούντιο, παραγωγής, κοντρόλ, ροής, μοντάζ, που στεγάζονται σε κτήριο στη Λ. Συγγρού, παραμένουν εξαιρετικά ελλιπείς και είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρουν να καλύψουν τις ανάγκες παραγωγής με τουλάχιστον ευπρεπή τρόπο. Σε αυτό το σημείο, χρήσιμες συμβουλές θα μπορούσε να δώσει ο άλλος συνάδελφος του κ. Μαρινάκη, ο Ι. Σαββίδης, που μετά από κάποιες περιπέτειες κατέφυγε στον ικανοποιητικό πλέον χώρο των στούντιο της Παιανίας. Αν και με τη μετεγκατάσταση των διαδικτυακών μέσων σε άλλο κτήριο δημιουργήθηκε επιπλέον χώρος, είναι αμφίβολο εάν δημιουργήθηκε επαρκής υποδομή για το κανάλι.

Όπως έγινε γνωστό, από τη Δευτέρα σταματάει η απευθείας ροή του ιντερνετικού προγράμματος του ΟΝΕ, προκειμένου να γίνουν συστηματικότερα δοκιμαστικά για τις ενημερωτικές κ.ά. εκπομπές. Δοκιμαστικά έχουν ήδη ξεκινήσει με διάφορους από τους σημερινούς παρουσιαστές, σε διαφορετικούς συνδυασμούς, όμως ακόμη τίποτε δεν είναι βέβαιο, καθώς, όπως όλοι λένε, “τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο πρόεδρος». Εξάλλου, βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα η επικύρωση του πλειστηριασμού για την ταινιοθήκη του Mega -βασικό άξονα του ψυχαγωγικού προγράμματος στην αρχική φάση- από το δικαστήριο που έγινε την περασμένη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, όπως εκτιμάται, το κανάλι μπορεί να μην είναι έτοιμο να εκπέμψει την 1η Ιανουαρίου, όπως σχεδιάζεται.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL