Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαθήματα πιάνου από έναν μικρό ήρωα

"Ες αύριον τα σπουδαία" Νέα επεισόδια την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. στην ΕΡΤ2

 

Η εκπομπή των Ελλήνων σκηνοθετών «Ες αύριον τα σπουδαία», για τη δημιουργία και την καινοτομία, επανέρχεται στην ΕΡΤ με νέα επεισόδια. Το επεισόδιο της Κυριακής (ΕΡΤ2, 6.30 μ.μ.) μας συστήνει ένα μικρό παιδί - θαύμα της μουσικής, τον επτάχρονο Στέλιο Κερασίδη. Σε ηλικία μόλις 7 ετών έχει κατακτήσει επτά παγκόσμια και δύο πανελλήνια βραβεία και έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου σε μερικές από τις ιστορικότερες αίθουσες στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Μεγαλώνει σ’ ένα σπίτι όπου η μουσική είναι το κυρίαρχο στοιχείο, αφού ο πατέρας του Φώτης Κερασίδης είναι καθηγητής και σολίστ του πιάνου. Σκληρή δουλειά, πρωταθλητισμός, πίεση, ταξίδια, μα πάνω απ' όλα αγάπη για το πιάνο και τη μουσική. Όλα αυτά στον δρόμο προς την καταξίωση για τον χαρισματικό μικρό μουσικό μας, που όμως στην καθημερινότητά του παραμένει ένα απλό, χαρούμενο και ταπεινό παιδί.

«Πατώντας τα πλήκτρα προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Συνθέτοντας μουσική νιώθω ελεύθερος. Το όνειρό μου είναι ένα πιάνο με ουρά γεμάτο παιχνίδια. Θα ήθελα όλα τα παιδιά στον κόσμο να μπορούν να έχουν ένα πιάνο στο σπίτι τους» λέει ο επτάχρονος μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Δημήτρη Κατσιμίρη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο