Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χυδαία διαδικτυακή κακοποίηση σε γυναίκες δημοσιογράφους

Στόχος αυτή τη φορά η Ν. Γιάμαλη

Ανέκρουσε πρύμναν μετά την εξώδικη διαμαρτυρία της δημοσιογράφου Νατάσας Γιάμαλη ο Χ. Σκαλούμπακας, χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter, απ' όπου εξαπολύει λόγο χυδαία προσβλητικό, τοξικό μίσος και σεξισμό.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα μάζεψε άρον άρον όταν δέχθηκε εξώδικο από τη δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα προ μηνών, έτσι και μετά το εξώδικο που δέχθηκε από τη Νατάσα Γιάμαλη: «Σας ζητώ συγνώμη. Ήμουν πολύ εκνευρισμένος. Σαφώς δεν εννοούσα όσα έγραψα στο Τwitter, τα οποία έχω διαγράψει. Σας ζητώ να με συγχωρέσετε» έγραψε μετά το εξώδικο ο Σκαλούμπακας

Η Νατάσα Γιάμαλη δεχόταν συστηματικά τους τελευταίους μήνες υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προσβολές, όπως άλλωστε και παλαιότερα η Έλενα Ακρίτα.

Ο Χ. Σκαλούμπακας διεγράφη από τη Ν.Δ. τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν τις εκλογές, για ρεβανσιστικές αναρτήσεις και απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναρτήσεις του τύπου: «ό,τι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το ’47-’48, θα σας κάνω εγώ, ανθελληνικά καθοίκια», ενώ απειλούσε χυδαιότατα τους πολιτικούς του αντιπάλους για το μέλλον τους.

Πρόκειται για τον γιο του διαβόητου αξιωματικού της Μακρονήσου Π. Σκαλούμπακα, ο οποίος τα έτη 1947-48 εφάρμοσε τις σκληρότερες μεθόδους και πάσης φύσεως βασανιστήρια, προκειμένου να επιτύχει τη λεγόμενη «ανάνηψη» των κομμουνιστών στο κολαστήριο της Μακρονήσου.

Διαδικτυακή παρενόχληση σε γυναίκες δημοσιογράφους

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποίησε μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης, για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης (on line trolling) στις γυναίκες δημοσιογράφους και τη διάδοση του μηνύματος ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ.

Όπως αναφέρει η ΔΟΔ, μία από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι είναι ότι δεν λαμβάνουν τη δέουσα υποστήριξη από τους συναδέλφους και το επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της ΔΟΔ, που διεξήχθη το 2018, μόνο τα μισά από τα θύματα της διαδικτυακής κακοποίησης (53%) ανέφεραν τις επιθέσεις στη διοίκηση των μέσου ενημέρωσης που εργάζονται, την ένωσή τους ή την αστυνομία, ενώ στα δύο τρίτα των περιπτώσεων δεν υπήρξε κανενός είδους αποτέλεσμα.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο