Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Μακαρθικού τύπου παρέμβαση στην ελευθεροτυπία από τον Α. Δοξιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μακαρθικού τύπου παρέμβαση στην ελευθεροτυπία από τον Α. Δοξιάδη

Α. Δοξιάδης, Δ. Μανιάτης

Την επαγγελματική και ηθική εξόντωση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη ζητάει με ανοικτή επιστολή του προς τη διεύθυνση της εφημερίδας "Τα Νέα" ο Απόστολος Δοξιάδης, διορισμένος προ ημερών εθνικός συντονιστής για τα ασυνόδευτα παιδιά. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Απ. Δοξιάδης ζητάει από την εφημερίδα "Τα Νέα" να απολύσει τον δημοσιογράφο δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να συνεργάζεται με μια εφημερίδα με εργαζόμενο τον Δημήτρη Μανιάτη.

Η χυδαία απαίτηση Δοξιάδη ξεσήκωσε αμέσως ένα τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας στα κοινωνικά δίκτυα. Πλήθος δημοσιογράφων, πολιτικών και διαδικτυακών φίλων -ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση- εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Δ. Μανιάτη.

Η απαίτηση απόλυσης του δημοσιογράφου, σε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του, ήταν η δεύτερη ενέργεια του Απ. Δοξιάδη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για την προστασία των ανήλικων προσφυγόπουλων, αφού προηγουμένως είχε εμφανιστεί προχθές το βράδυ στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ μαζί με την προϊσταμένη του Ειρήνη Αγαπηδάκη, φρεσκοδιορισμένη κι εκείνη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Οι αναρτήσεις εξάλλου του Δ. Μανιάτη στο fb για την κ. Αγαπηδάκη -εξαιρετικά ενεργή και εκείνη στον κόσμο του fb, ιδίως με αναρτήσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ- ήδη εδώ και καιρό, και πολύ πριν γίνει γνωστό ότι προορίζεται για τη θέση της συντονίστριας για τα προσφυγόπουλα, ήταν εκείνες που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ...θύμωσαν τον Απ. Δοξιάδη, ο οποίος, ως κυβερνητικό στέλεχος πλέον, ζητάει την απολύση δημοσιογράφου για έκφραση γνώμης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικός αξιωματούχος ζητάει την απόλυση δημοσιογράφου εξαιτίας πολιτικής διαφωνίας. Μεταξύ των δημοσιογράφων γίνονται γνωστές κατά καιρούς παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων στη διεύθυνση εφημερίδων ή τηλεοπτικών σταθμών με απαίτηση την απόλυση ή συχνότερα την εσωτερική μετάταξη του "ενοχλητικού" δημοσιογράφου.

Όμως είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικός αξιωματούχος ζητάει δημοσίως την απόλυση δημοσιογράφου από εφημερίδα επιδεικνύοντας αλαζονεία και καθεστωτισμό. Η μακαρθικής εμπνεύσεως επιστολή του Απ. Δοξιάδη πρέπει αμέσως να κινητοποιήσει τα όργανα της ΕΣΗΕΑ, ώστε να παρέμβουν αμέσως. Είναι υποχρέωση του σωματείου των δημοσιογράφων να μην αφήνει κανέναν απροστάτευτο, αλλά και να θυμίζει σε όλους την κατοχύρωση της ελεύθερης έκφρασης γνώμης.

Όπως αναφέρει ο Α. Δοξιάδης, αιτία για την επιστολή του είναι επίθεση που έκανε ο Δ. Μανιάτης στην Ε. Αγαπηδάκη: «Ώς τώρα το γεγονός ότι το άτομο αυτό έγραφε στα 'Νέα', όπου έγραφα και εγώ, το ανεχόμουν, γιατί λόγω ηλικίας έχω συνηθίσει κάπως να δέχομαι τη συνθετότητα του κόσμου, ακόμα και τα απορρίμματά του, και ξέρω ότι, αν ζητάς την απόλυτη τελειότητα, μπορεί τελικά να κάθεσαι σπίτι σου και να μην μιλάς σε κανέναν.

Όμως αυτές τις μέρες έγινε κάτι που μπήκε στον ιδιωτικό μου χώρο με τρόπο που δεν μου είναι ανεκτός. Το χυδαίο αυτό υποκείμενο, που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος, άρχισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επιτίθεται με βρομερό τρόπο στην Irene Agapidaki, μια άξια και σπουδαία Ελληνίδα, μια γυναίκα που έχει δώσει αμέτρητους αγώνες από την καθημερινότητά της και τη δουλειά της». Και συνεχίζει: «Με το ίδιο το άτομο φυσικά δεν θα ασχοληθώ. Δεν χάνω αναίτια τον χρόνο μου. Δεν μου είναι όμως πλέον ανεκτό να δημοσιεύω τις απόψεις μου στην εφημερίδα που του δίνει επίσημο βήμα».

Σημειώνεται ότι η Ε. Αγαπηδάκη είναι μεταξύ αυτών που διέσπειραν fake news και προσπάθησαν να υπονομεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους δυνατούς τρόπους την προηγούμενη πενταετία. Γι' αυτούς ο Δ. Μανιάτης έγραψε: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είχαμε βριστεί (σ.σ.: ως αριστεροί) και να μην διορίστηκε στη σημερινή κυβέρνηση». Πρόκειται για τη στρατιά όσων έβριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν διοριστεί σε δημόσιες θέσεις. Είναι η κ. Αγαπηδάκη εκείνη που δημοσίευσε το θηριώδες ψεύδος ότι ο Νίκος Καρανίκας εισπράττει 6.500 ευρώ τον μήνα για υπερωριακή απασχόληση και στη συνέχεια αρνήθηκε να ανασκευάσει εντίμως, όπως επιβαλλόταν.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL