Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σεξισμός Λιάγκα: Για εξηγήσεις στο ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξισμός Λιάγκα: Για εξηγήσεις στο ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ

Αν και η τακτική του ΣΚΑΪ ήταν η κλασική «άστο και θα ξεχαστεί» -οπότε έκαναν όλοι την πάπια ελπίζοντας ότι θα ξεφουσκώσει-, οι φωνές για τον ακραίο σεξισμό και την κοινωνική αναλγησία της εκπομπής του Λιάγκα δεν σταμάτησαν όλο το σαββατοκύριακο.

Οι εφημερίδες, τα ειδησεογραφικά σάιτ, τα κοινωνικά δίκτυα και ο σχολιασμός για τον σεξιστικό οχετό του Λιάγκα και της παρέας του στον ΣΚΑΪ συνεχίστηκαν όλες τις προηγούμενες μέρες. Χαρακτηριστική είναι η παρατήρηση του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στη “Lifo”: «Αν ο ΣΚΑΪ επιλέγει τους χειρότερους με τόσο κυνισμό, γιατί ο Χίος να μη θριαμβεύει στο χοιροστάσιό του;».

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και αφού έλαβε πλήθος καταγγελιών από πολίτες, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να κινητοποιηθεί. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κατά την Ολομέλεια χθες, αποφάσισε να καλέσει σε απολογία τον ΣΚΑΪ για το επίμαχο απόσπασμα της εκπομπής «Μεσημέρι». Οι υπεύθυνοι του σταθμού αναμένεται να δώσουν λόγο στο ΕΣΡ την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ εν τω μεταξύ ανέθεσαν σε νομικό του καναλιού να παρακολουθήσει το απόσπασμα και να στοιχειοθετήσει τις παραβάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας. Η απόφαση του ΕΣΡ αναμένεται να εκδοθεί μετά την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιάγκας και η παρέα του παρουσίασαν διακωμωδώντας την εκσπερμάτωση ενός άνδρα στην πλάτη φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ αντί να στιγματίσουν τη σεξουαλική κακοποίηση της φοιτήτριας.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL