Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαμάχη για τη νομή της εξουσίας

Η επίθεση Χατζηνικολάου στον Μακρή της "Καθημερινής" και η απάντηση των σκιτσογράφων

Αψιμαχίες μεταξύ των ενοίκων της “μπλε πολυκατοικίας”. Διότι η μάχη για τη νομή της εξουσίας περνάει μέσα από τη νομή της ειδησεογραφίας, οπωσδήποτε για τα ΜΜΕ. Έτσι, μετά τις γκρίνιες από τα ΜΜΕ Μαρινάκη ότι η κυβέρνηση προτιμάει, λέει, την “Καθημερινή” για τα καλά τα αποκλειστικά θέματα, νέα διαμάχη ξέσπασε μετά τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, η οποία φαίνεται να θεωρήθηκε επιτυχία.

Ένα κακόγουστο όσο και άτεχνο σκίτσο του σκιτσογράφου Η. Μακρή στην "Καθημερινή" -το οποίο έκανε κριτική στον τρόπο που ο Ν. Χατζηνικολάου έκανε τη συνέντευξη- προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου, ο οποίος εμμέσως επιτέθηκε στον διευθυντή της εφημερίδας Αλέξη Παπαχελά, γράφοντας στο Twitter: «Κουίζ για... προχωρημένους: Ποιος διευθυντής καθημερινής εφημερίδας μετέχει στον 'πρωινό καφέ' ισχυρής πρεσβείας και γλείφει το χέρι του πρέσβη κατά την έναρξη και κατά τη λήξη της συνεδρίασης;».

Στην επίθεση ανέλαβαν να απαντήσουν ομού οι τρεις σκιτσογράφοι της "Καθημερινής" Ηλίας Μακρής, Ανδρέας Πετρουλάκης και Δημήτρης Χαντζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι έχουν ανεξαρτησία γνώμης και ότι μόνοι υπεύθυνοι για τα σκίτσα τους είναι οι ίδιοι. Οι τρεις καταλήγουν: «Αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί οδυνηρή έκπληξη είναι να μην απευθύνονται σε μας ως αυτόνομες δημοσιογραφικές προσωπικότητες, αλλά στη διεύθυνση της εφημερίδας ωσάν να ήμασταν εκτελεστικά της όργανα. Δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, είναι και εξοργιστικό».

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο