Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Επιλογές TV εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές TV εβδομάδας

ΠΕΜΠΤΗ STAR 21.00

ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ

Με φόντο το συμπαγές σκοτάδι που απλώνεται πάνω από κάθε εμπόλεμη ζώνη και τον φόβο στο βλέμμα των στρατιωτών, ο Κρίστοφερ Νόλαν αφηγείται μια από τις πιο μαύρες σελίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τη σύγκρουση της ναζιστικής Γερμανίας και των στρατευμάτων Γαλλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Βελγίου τον Μάιο του 1940 στη Δουνκέρκη.

Οι δυνάμεις του Χίτλερ περικύκλωσαν τα συμμαχικά στρατεύματα στον γαλλικό Βορρά με αποτέλεσμα άλλοι να εγκαταλείψουν, άλλοι να συλληφθούν και εκατοντάδες να σκοτωθούν. Συνολικά διασώθηκαν 338.000 στρατιώτες χάρη στην τεράστια κινητοποίηση των Βρετανών πολιτών, που επιστράτευσαν κάθε διαθέσιμο μικρό σκάφος για να προσεγγίσουν τα αβαθή νερά και να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους στρατιώτες στην απέναντι πλευρά της Μάγχης. Οι Γάλλοι που απέμειναν ένιωσαν εγκαταλελειμμένοι τόσο από τους Βρετανούς που αποχώρησαν όσο και από τους Βέλγους που παραδόθηκαν.

Η ταινία του Νόλαν δεν αφηγείται μία μεγαλειώδη νίκη, ένα παράδειγμα ανδρείας ή τη δικαίωση ενός αγώνα. Η «Δουνκέρκη» είναι η εξιστόρηση μιας ήττας, μιας πανωλεθρίας, που όμως δοξάζει ένα διαφορετικό σθένος και μια σειρά από άλλα ιδανικά. Περιγράφει το ένστικτο, την αγωνία της επιβίωσης, τη δύναμη του «καθήκοντος», την ίδια την ανθρωπιά και την προσωπική ηθική. Παραγωγή 2017.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ 17.00

ΑΖΟΥΡ ΚΑΙ ΑΣΜΑΡ

Γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων, σε σκηνοθεσία Μισέλ Οσελό (2006), εξυμνεί την αρμονική συνύπαρξη και την αποδοχή του άλλου. Ο Αζούρ, γιος Γάλλου ευγενή, μεγαλώνει μαζί με τον Ασμάρ, γιο της Αφρικανής γκουβερνάντας του. Δύο παιδιά αναθρεμμένα σαν πραγματικά αδέλφια, ώσπου χωρίστηκαν ξαφνικά. Και τα δύο ωστόσο τα έχει σημαδέψει ο θρύλος της νεράιδας των Ντζινς που τους διηγούνταν η παραμάνα. Όταν πια έχουν μεγαλώσει, φεύγουν το καθένα μόνο του για να συναντήσουν τη νεράιδα που μάγεψε τη φαντασία τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ1 01.00

ΝΑΖΑΡΕΝ

Δράμα, του Λουίς Μπουνιουέλ, παραγωγής Μεξικού 1959. Κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Μπενίτο Πέρεζ Γκαλδός, κάτω από την αθεϊστική, αλλά καθόλου υβριστική οπτική του Μπουνιουέλ, ο οποίος περιγράφει την άδοξη τύχη ενός δονκιχωτικού ιερέα. Στις αρχές του 20ού αιώνα, στο Μεξικό του δικτάτορα Ντιάζ, ο νεαρός ιερέας Ναζαρέν, χωρίς δική του ενορία, εφαρμόζει πιστά τις διδαχές του Ευαγγελίου. Προσφέρει καταφύγιο σε μια πόρνη και βοηθά τη χωριατοπούλα Μπεατρίς που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Παίζουν: Φρανσίσκο Ραμπάλ, Ρίτα Μαθέδο, Μάργκα Λόπεζ, Χεσούς Φερνάντεθ.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 23.10

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ

Ο Ελία, ψυχίατρος, χωρισμένος από τη σύζυγό του, μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του. Όταν η καρδιά του στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα και ο γιατρός συνιστά γυμναστική, παρότι σιχαίνεται την άσκηση, αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα. Τότε μπαίνει στη ζωή του η Κλαούντια, μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα. Εκείνος βάζει το «νους υγιής» κι εκείνη το «εν σώματι υγιεί». Παραγωγή Ιταλίας 2012, με τον Τόνι Σερβίλο.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΚΑΪ 01.30

ΣΥΜΜΑΧΟΙ

Κατασκοπική ταινία δράσης, παραγωγής 2016, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Αμερικανός κατάσκοπος Μαξ Βάταν αναλαμβάνει να σκοτώσει το Γερμανό πρέσβη με τη βοήθεια της Μαριάν Μποσεζούρ, Γαλλίδας αντιστασιακής. Οι δυο τους παριστάνουν πως είναι σύζυγοι. Ο Μαξ την ερωτεύεται, παντρεύονται και ζουν στο Λονδίνο. Σύντομα όμως μαθαίνει πως η σύζυγός του ενδέχεται να είναι διπλός πράκτορας για λογαριασμό των Γερμανών. Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ2 23.00

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Δραματική ταινία - θρίλερ, παραγωγής Αυστραλίας 2017. Στις διακοπές της στο Βερολίνο, η Aυστραλή φωτορεπόρτερ Κλερ συναντά τον Άντι, έναν ντόπιο νεαρό γοητευτικό καθηγητή αγγλικών, η έλξη είναι αμοιβαία και ακολουθεί μια νύχτα πάθους. Όμως, παρότι φαίνεται να ξεκινά ένα ρομάντζο, απροσδόκητα, το επόμενο πρωί η Κλερ ανακαλύπτει ότι ο Άντι έχει φύγει και την έχει κλειδώσει στο διαμέρισμα. Παίζουν: Τερέζα Πάλμερ, Μαξ Ρίμελτ, Λούσι Άρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL