Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
"Πλάκα" εναντίον καρκινοπαθούς από τους "Ράδιο Αρβύλα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πλάκα" εναντίον καρκινοπαθούς από τους "Ράδιο Αρβύλα"

Aποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ καλείται να πληρώσει o Aντώνης Κανάκης και ακόμα δύο παρουσιαστές του «Ράδιο Αρβύλα» ως ηθική βλάβη στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Απόστολο Κενανίδη. Την απόφαση έλαβε το δικαστήριο μετά από «πλάκα» που έκανε στην εκπομπή του ο Α. Κανάκης με τη χροιά της φωνής του Απ. Κενανίδη σε αντιδιαστολή με το επάγγελμα του φορτηγατζή.

Τόσο η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών όσο και o Απ. Κενανίδης κατηγόρησαν τους παρουσιαστές για σεξισμό και ομοφοβική συμπεριφορά εξαιτίας «πλάκας» για τη λεπτή χροιά της φωνής, η οποία πάντως οφείλεται σε καρκίνο του λάρυγγα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι, σύμφωνα με τον Κ. Παπαδάκη, δικηγόρο του Απ. Κενανίδη, πριν την αγωγή επιδιώχθηκε να υπάρξει κάποιου είδους επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά το αρνήθηκαν, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή, ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Απ. Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του σε Επιτροπή της Βουλής, όπου βρήκε το βίντεο η εκπομπή, αλλά για τη χροιά της φωνής του.

Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε δέκα μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν εις βάρος του πατέρα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL