Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

  Να... συμψηφιστούν στον συμψηφισμό τα χρωστούμενα από υπερωρίες της περιόδου 2012 - 2013 ζητάει η ΕΣΗΕΑ με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει να αναγνωριστούν τα...

 

Να... συμψηφιστούν στον συμψηφισμό τα χρωστούμενα από υπερωρίες της περιόδου 2012 - 2013 ζητάει η ΕΣΗΕΑ με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει να αναγνωριστούν τα χρεωστούμενα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να ληφθούν υπόψιν στον συμψηφισμό με τις αποζημιώσεις για την περίοδο του "μαύρου" 2013 - 2015. Προηγουμένως, σε συνάντησή της με τον ειδικό διαχειριστή της ΕΡΤ Χρ. Σεφέρη ενημερώθηκε για την πορεία της εκκαθάρισης.

Το "Κόκκινο Ποτάμι", η δραματική σειρά του Open, συνεχίζει την καλή της πορεία, επιβεβαιώνοντας ότι το τηλεοπτικό κοινό εκτιμά τις καλές σειρές μυθοπλασίας. Το δεύτερο (διπλό) επεισόδιο της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη συγκέντρωσε περισσότερους από 1.563.000 τηλεθεατές την Κυριακή, από τις 9 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. που προβάλλεται. Το μερίδιο τηλεθέασης άγγιξε το 33,3%.

Το #KokkinoPotami ήταν Νο 1 trend στο ελληνικό Τwitter για ακόμα μία φορά, με πλήθος μηνυμάτων που υπογράμμιζαν την ιστορική διάσταση της σειράς, όπως ενημερώνει το Open, καθώς μέχρι σήμερα ο διωγμός των Ελλήνων του Πόντου δεν είχε παρουσιαστεί από την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Tο πρώτο διπλό επεισόδιο της σειράς, που προβλήθηκε στις 6 Οκτωβρίου, την περασμένη εβδομάδα, είχε 453.000 προβολές on demand μέσα από τις πλατφόρμες του Open TV.

Για συνταγματική εκτροπή κάνει λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφερόμενη στο επίμαχο άρ. 158 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου το οποίο εξαιρεί τους ιδιοκτήτες / μετόχους των ΜΜΕ από την ονομαστικοποίηση των μετοχών και τη δήλωση πόθεν έσχες. Όπως υποστηρίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ πρόκειται για «σκανδαλώδη εύνοια» με χαρακτήρα «εξόφλησης γραμματίων» στους βαρώνους των ΜΜΕ, που χέρι - χέρι με τη Ν.Δ. πορεύτηκαν μέχρι την άνοδό της στα κυβερνητικά έδρανα. Η ρύθμιση είναι επίσης αντίθετη στην ισότητα των πολιτών έναντι του νόμου.

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ελένη Βλάχου, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου 1995. Τιμώντας τη μνήμη της σπουδαίας δημοσιογράφου και εκδότριας ψηφιοποίησε την εκπομπή «Ελένη Βλάχου. Μια δημοσιογράφος θυμάται...» από τη σειρά «Μαρτυρίες» του Γιώργου Πετρίτση, παραγωγής 1991. Η Ελένη Βλάχου (1911-1995), δημοσιογράφος και εκδότρια των εφημερίδων «Καθημερινή» και «Μεσημβρινή», υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες στον χώρο του Τύπου. Κόρη του εκδότη Γεωργίου Βλάχου και εγγονή του λογοτέχνη Άγγελου Βλάχου έζησε και κατέγραψε ήδη από τη δεκαετία του 1930 τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις