Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Να καταρτίσει η ΕΡΤ Κώδικα Δεοντολογίας για την παρουσία εργαζομένων στα κοινωνικά δίκτυα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να καταρτίσει η ΕΡΤ Κώδικα Δεοντολογίας για την παρουσία εργαζομένων στα κοινωνικά δίκτυα

Συνέχεια στην απαράδεκτη ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ, με την οποία εγκαλεί δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης για ανάρτησή του στο Facebook, με την οποία υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, δίνει η “Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος”, τονίζοντας ότι «η ευαισθησία της ΕΡΤ είναι επιλεκτική και υποκριτική».

Ταυτόχρονα η «Συσπείρωση» προτείνει στη νέα διοίκηση της ΕΡΤ ότι, αν πράγματι «ανησυχεί για ‘την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης’, δεν έχει παρά να καταρτίσει, μέσα από διάλογο με τους εργαζόμενους, κώδικα δεοντολογίας για την παρουσία των εργαζομένων της στα κοινωνικά δίκτυα, όπως έχουν κάνει σχεδόν όλοι οι δημόσιοι ενημερωτικοί οργανισμοί της Ευρώπης».

Την ίδια ώρα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε σχετικά και αναμένεται σήμερα να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΕΡΤ, με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητάει επίσης την κατάρτιση κωδίκων δεοντολογίας, αλλά και θα αναφέρεται στο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και των δημοσιογράφων. Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν ψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας για την επιστολή.

Στην ανακοίνωσή της η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση της ΕΡΤ «κλείνοντας τα μάτια στον ορυμαγδό χυδαιότητας και ανοησίας που καθημερινά κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα, ενίοτε και τις συχνότητες της ΕΡΤ, ανακάλυψε αίφνης ‘ακραίες εκφράσεις’ και αποφάσισε να τις στηλιτεύσει με τρόπο που δεν έχει προηγούμενο». Και υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί η διοίκηση ενός οργανισμού να αποφασίζει μονομερώς και κατά το δοκούν πότε, πώς και από ποιους παραβιάζονται τα όρια ανάμεσα στην ιδιωτική και την επαγγελματική έκφραση».

Συμπληρώνει επίσης ότι, εάν η διοίκηση της ΕΡΤ ενδιαφέρεται για την «’ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος’ του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα» -στο όνομα των οποίων υποτίθεται ότι εκδόθηκε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ-, τότε «πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη της διοίκησης της ΕΡΤ δεν είναι ούτε ουδέτερη ούτε αμερόληπτη και υποσκάπτει εμφανώς το κύρος της».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL