Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΕΣΗΕΑ καλεί Βρούτση για τις συλλογικές συμβάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΗΕΑ καλεί Βρούτση για τις συλλογικές συμβάσεις

Υπόμνημα με προτεινόμενες βελτιώσεις στις εργασιακές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, έστειλε η ΕΣΗΕΑ στον υπουργό Ν. Βρούτση, μετά από συνάντηση που είχε μαζί του το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ΕΣΗΕΑ στο υπόμνημά της επικεντρώνεται σε τρία στοιχεία:

* Στη λεγόμενη επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει η δέσμευση των εργοδοτών που απασχολούν το 51% του κλάδου να είναι αρκετή για την επεκτασιμότητα της ΣΣΕ και να μην απαιτείται περαιτέρω τεκμηρίωση των επιπτώσεων της επέκτασης στην ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

* Να τροποποιηθεί επίσης η ρύθμιση που προβλέπει εξαίρεση από τις ΣΣΕ των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή είναι αφερέγγυες. Προτείνεται η δυνατότητα εξαίρεσης από την εφαρμογή των ΣΣΕ να ισχύει αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πτώχευση, προπτωχευτική διαδικασία και ειδική διαχείριση και όχι γενικώς και αορίστως εάν έχουν οικονομικά προβλήματα.

* Δεδομένου ότι η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στον ΟΜΕΔ δυσχεραίνεται σημαντικά, οι επιχειρήσεις Τύπου και διαδικτυακής ενημέρωσης να θεωρηθούν ως επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL