Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΣΗΕΑ καλεί Βρούτση για τις συλλογικές συμβάσεις

Eurokinissi

Υπόμνημα με προτεινόμενες βελτιώσεις στις εργασιακές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, έστειλε η ΕΣΗΕΑ στον υπουργό Ν. Βρούτση, μετά από συνάντηση που είχε μαζί του το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ΕΣΗΕΑ στο υπόμνημά της επικεντρώνεται σε τρία στοιχεία:

* Στη λεγόμενη επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ ζητάει η δέσμευση των εργοδοτών που απασχολούν το 51% του κλάδου να είναι αρκετή για την επεκτασιμότητα της ΣΣΕ και να μην απαιτείται περαιτέρω τεκμηρίωση των επιπτώσεων της επέκτασης στην ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

* Να τροποποιηθεί επίσης η ρύθμιση που προβλέπει εξαίρεση από τις ΣΣΕ των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή είναι αφερέγγυες. Προτείνεται η δυνατότητα εξαίρεσης από την εφαρμογή των ΣΣΕ να ισχύει αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πτώχευση, προπτωχευτική διαδικασία και ειδική διαχείριση και όχι γενικώς και αορίστως εάν έχουν οικονομικά προβλήματα.

* Δεδομένου ότι η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στον ΟΜΕΔ δυσχεραίνεται σημαντικά, οι επιχειρήσεις Τύπου και διαδικτυακής ενημέρωσης να θεωρηθούν ως επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Λεηλατούν τους αδύναμους για να στηρίξουν τους πλούσιους

Η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην κυβέρνηση υποσχόμενη να μας απαλλάξει από τον νόμο Κατρούγκαλου και να φτιάξει ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα έχει χαμηλότερες εισφορές και υψηλότερες συντάξεις. Τα ΜΜΕ που την υποστηρίζουν, μάλιστα, επιμένουν ακόμα και σήμερα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις