Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Επιλογές τηλεόρασης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης

Κυριακή, ΕΡΤ 1, 17.00

«Η τροτέζα»

Εξαιρετική ρομαντική κομεντί αμερικανικής παραγωγής, 1962, σε σκηνοθεσία Μπίλι Γουάλιντερ. Πρωταγωνιστούν οι Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Λου Τζάκομπι, Χόουπ Χολιντέι, κ.ά. Σπιρτόζικοι διάλογοι, άφθονο κέφι και ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι, σε μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες που άφησε εποχή και απέσπασε πολλά βραβεία (Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα κ.λπ), ενώ η κωμική ερμηνεία του Τζακ Λέμον θεωρείται εδώ από τις κορυφαίες στην ιστορία του κινηματογράφου, εφάμιλλη μ’ αυτές του βωβού.

Δευτέρα, ΕΡΤ 1, 1.05

Ο Κλέψας του Κλέψαντος

Αριστουργηματική κωμωδία του ιταλικού νεο-ρεαλισμού με ένα ανεπανάληπτο πρωταγωνιστικό καστ να ενσαρκώνει μια αξέχαστη πινακοθήκη λαϊκών χαρακτήρων, η οποία έφτασε μέχρι τις οσκαρικές υποψηφιότητες ξενόγλωσσης ταινίας. Πρωταγωνιστούν οι Κλαούντια Καρντινάλε, Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάννη, Ρενάτο Σαλβατόρε κ.λπ. Συνδυάζοντας το χιούμορ της commedia dell’arte με την κινηματογραφική λιτότητα και την κοινωνική ευαισθησία του ιταλικού κινηματογράφου όπως αυτός αναπτύχθηκε μετά τον πόλεμο, ο Μάριο Μονιτσέλι υπογράφει μία από τις πρώτες «ενήλικες» και καλλιτεχνικές κωμωδίες του ιταλικού σινεμά. Μέσα από ένα σπιρτόζικο σενάριο και την ιστορία μιας συμμορίας μικροαπατεώνων που δρα στα φτωχά περίχωρα της Ρώμης και προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου, η παρανομία αναδεικνύεται ως η μοναδική οδός επιβίωσης, η ταξική αλληλεγγύη ως θεμελιώδης ανθρώπινη αξία και η κωμική αντιμετώπιση της μίζερης και άδικης καθημερινότητας ως φιλοσοφική/πολιτική στάση ζωής.

Κυριακή, ΕΡΤ 2, 22.30

«Suntan»

Ψυχολογικό ερωτικό δράμα, συμπαραγωγής Ελλάδας-Γερμανίας 2016 με τους Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Χαρά Κότσαλη, Μιλού Φαν Γκρούσεν, Ντίμι Χαρτ, Μάρκους Κόλεν κ.ά. Ο Κωστής είναι ένας 40άχρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί, το καλοκαίρι όμως όλα αλλάζουν.

Τετάρτη, STAR, 21.00

The Gunman: Σε Θέση Βολής

Δραματική περιπέτεια αγγλοϊσπανικής παραγωγής, 2015 με τους Σον Πεν, Τζασμίνε Τρίνκα, Άιντρις Έλμπα, Χαβιέ Μπαρδέμ. Ένας επαγγελματίας δολοφόνος εκτελεί με επιτυχία μια αποστολή του στον Κονγκό, σκοτώνοντας έναν υπουργό της κυβέρνησης. Για καιρό μένει στην αφάνεια, αλλά όταν οκτώ χρόνια αργότερα γίνεται ο ίδιος στόχος δολοφόνων, αποφασίζει να βρει αυτούς οι οποίοι σχεδιάζουν να τον βγάλουν από τη μέση.

Κυριακή, Open, 00.15

The aviator: Ιπτάμενος Κροίσος

Δραματική βιογραφική ταινία αμερικανικής παραγωγής, 2004, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε που τιμήθηκε με 5 Όσκαρ. Πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέιτ Μπλάνσετ κ.ά. Αφού κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία, ο νεαρός Χάουαρντ Χιουζ ξοδεύει υπέρογκα ποσά για να γυρίσει την ταινία "Άγγελοι της Κολάσεως", έχει επεισοδιακές σχέσεις με σταρ του Χόλιγουντ, δίνεται με πάθος στην αεροπλοΐα, προκαλεί οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα, αλλά αδυνατεί να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του δαίμονες.

Δευτέρα, Open, 3.30

Παράλογος Άνθρωπος

Δραματική κομεντί αμερικανικής παραγωγής, 2015 σε μια κλασική ταινία του Γούντι Άλεν και με τους Γιόακιν Φίνιξ, Έμα Στόουν, Πάρκερ Πόουζι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας αλκοολικός και κυνικός καθηγητής φιλοσοφίας τα φτιάχνει με μια επιμελή και έξυπνη φοιτήτριά του, χρειάζεται όμως κάτι υπαρξιακά πολύ πιο βαθύ για να ξαναβρεί την πίστη του στη ζωή. Ώσπου αποφασίζει να κάνει μια σοκαριστική επιλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL