Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τέλος οι αγώνες ποδοσφαίρου από την ΕΡΤ

Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ κατόπιν κυβερνητικής παραγγελίας

Βαθύ «τσεκούρι» στο ύψος των συμβολαίων αλλά και πρόωρη λήξη συμβολαίων, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε χθες σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων των ΠΑΕ και της Super League.

Την απόφαση έλαβε το περασμένο σαββατοκύριακο η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΡΤ, στους οποίους περιλαμβάνονται οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Λ. Μενδώνη και Στ. Πέτσας, με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Σε υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης το -υπό παραίτηση- Δ.Σ. της ΕΡΤ έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες τις εξής αποφάσεις:

* Λύση του συμβολαίου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αζημίως. Η συμφωνία ήταν για δύο χρόνια, έναντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, 7 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη σεζόν, 2019-2020 δεν θα προβληθεί από την ΕΡΤ.

* Επιστολές πρόκειται να αποσταλούν -μάλλον έχουν ήδη αποσταλεί- στις πέντε ΠΑΕ με τις οποίες είχε συμβόλαιο η ΕΡΤ και στις οποίες προτείνεται μείωση του τιμήματος κατά 45%. Πρόκειται για τον Άρη, τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό, την Ξάνθη και τη Λαμία.

* Επιστολή προς τη Super League 2 για μείωση του προσυμφωνηθέντος τιμήματος κατά 60%. Η πρόταση της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες δεν γίνεται δεκτή.

* Σε αναλογία, πρόταση προς τη Super League 1 για μείωση του τιμήματος κατά 45%.

* Καμία συμφωνία με τις ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΟΦΗ) με τις οποίες η ΕΡΤ βρισκόταν στο στάδιο συζητήσεων και ανταλλαγής επιστολών χωρίς να έχει υπογραφεί προσύμφωνο.

Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της διακήρυξης της κυβέρνησης μετά και από συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Ι. Δρόσου με τον Κυρ. Μητσοτάκη περί «των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ» και των προθέσεων, όπως διατυπώθηκαν, προκειμένου η ΕΡΤ «να προσφέρει ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις