Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Επιμένουν οι εκδότες στα μέτρα ενίσχυσης για τον Τύπο. Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών - ΕΙΗΕΑ με ανακοίνωση της επισημαίνει την ανησυχία της για τη δυσάρεστη εξέλιξη της αναστολής...

Επιμένουν οι εκδότες στα μέτρα ενίσχυσης για τον Τύπο. Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών - ΕΙΗΕΑ με ανακοίνωση της επισημαίνει την ανησυχία της για τη δυσάρεστη εξέλιξη της αναστολής έκδοσης του ημερήσιου «Έθνους» και κρούει το καμπανάκι στη νέα κυβέρνηση: «καθίσταται πλέον πασιφανές ότι η ανάγκη λήψης μέτρων ενίσχυσης του Τύπου είναι επιτακτική».

Τα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είχαν ανακοινωθεί λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, δεν ικανοποίησαν τους εκδότες. Ο κύριος λόγος δεν ήταν το συνολικό ποσό, σχετικά χαμηλό, 6 εκατ. ευρώ για όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες, αλλά κυρίως οι προϋποθέσεις που περιλαμβάνονταν στην υπ. Απόφαση ώστε οι εκδοτικές επιχειρήσεις να περιληφθούν στους δικαιούχους: οφείλουν να μην χρωστούν στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στους εργαζομένους τους. Ο όρος αυτός κάνει τη ρύθμιση ανεφάρμοστη, είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ Νίκος Χατζηνικολάου.

Το πρώτο παιχνίδι ΠΑΟΚ - Άγιαξ για το Champions League θα μεταδώσει απευθείας από την Τούμπα το Open, την ερχόμενη Τρίτη 6 Αυγούστου, ώρα 20.00. Την περιγραφή θα κάνει ο Αλέξης Σπυρόπουλος.

Οι μετακινήσεις στα Γραφεία Τύπου των καναλιών συνεχίζονται. Η Κατερίνα Ζάννη -προερχόμενη από το MEGA- αποχωρεί από τον ΣΚΑΪ, όπου ασκούσε καθήκοντα communication manager.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις