Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τίτλοι τέλους για το «Έθνος»

Το τελευταίο φύλλο εκδίδει σήμερα το ημερήσιο «Έθνος». Την ανακοίνωση έκανε στους εργαζόμενους της εφημερίδας χθες το απόγευμα η διεύθυνση της εφημερίδας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που εκφράζονταν...

Το τελευταίο φύλλο εκδίδει σήμερα το ημερήσιο «Έθνος». Την ανακοίνωση έκανε στους εργαζόμενους της εφημερίδας χθες το απόγευμα η διεύθυνση της εφημερίδας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που εκφράζονταν το προηγούμενο διάστημα για τις προθέσεις της ιδιοκτησίας, η οποία δεν ήταν ικανοποιημένη από τις κυκλοφοριακές επιδόσεις της εφημερίδας.

Θύμα της οικονομικής κρίσης, της νέας ψηφιακής τεχνολογίας του Ίντερνετ που χτυπάει το χαρτί, αλλά και της κρίσης αξιοπιστίας των ΜΜΕ στη χώρα όπου ο Τύπος παραμένει από τη γέννησή του παραδοσιακά αδύναμος, το ημερήσιο «Έθνος» δεν κατάφερε να επιβιώσει. «Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31 Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού ‘Έθνους’ ανακοίνωσε η εφημερίδα χθες”. Σημειώνεται ότι οι ημερήσιες πωλήσεις του «Έθνους» κυμαίνονταν γύρω στις 2.500 φύλλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου “Άργος”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της εφημερίδας, θα παραμείνει σε κυκλοφορία και σε πιο πλούσια έκδοση το “Έθνος της Κυριακής” (με κυκλοφορία γύρω στις 18.000- 20.000 φύλλα) και η ιστοσελίδα ethnos.gr, όπου και θα απορροφηθεί μέρος των 110 εργαζομένων του ημερήσιου “Έθνους”. Φημολογία αναφέρει ότι στην εφημερίδα θα παραμείνουν μόλις 30 εργαζόμενοι και κατόπιν ατομικής διαπραγμάτευσης, ενώ θα απολυθούν οι υπόλοιποι 80.

Το καθημερινό «Έθνος» υπήρξε μια πλούσια, αξιόπιστη, συνεπής και όμορφη εφημερίδα, με έγκυρο και καταρτισμένο δημοσιογραφικό προσωπικό. Ο Τύπος γίνεται φτωχότερος όταν αναστέλλουν την κυκλοφορία τους τέτοιες εφημερίδες.

Το καθημερινό “Έθνος” εξέδιδε η εταιρεία Dimera Inv. Ltd του Ι. Σαββίδη, στου οποίου τα χέρια βρέθηκε μετά από πλειστηριασμό της “Πήγασος”, μαζί με το “Έθνος της Κυριακής” και την “Ημερησία”, έναντι 3,58 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο 2017. Επανεκδόθηκε τον Σεπτέμβριο 2017 και ακολούθησε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους το “Έθνος της Κυριακής”, το οποίο συνεχίζει ενισχυμένο την κυκλοφορία του.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις