Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Έγινε στο Καλλιμάρμαρο στις 24 Ιουνίου / Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έγινε στο Καλλιμάρμαρο στις 24 Ιουνίου / Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό) Στάδιο, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ορχήστρα του συνθέτη, μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση τη Δευτέρα το βράδυ στις 23.00 η ΕΡΤ2.

Είκοσι και πλέον εξαιρετικοί καλλιτέχνες ερμηνεύουν τα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Τραγούδια αντίστασης, αμφισβήτησης και διαμαρτυρίας. Η συναυλία είχε ως συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη «Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Συνθέτες και τραγουδιστές, Έλληνες και ξένοι, αντιπροσωπείες από την ομογένεια της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης, το πιο ζωντανό κομμάτι του ελληνισμού, ολυμπιονίκες και αθλητές τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ερμήνευσε τα τραγούδια μαζί με είκοσι και πλέον σημαντικούς τραγουδιστές, μεταξύ των οποίων οι: Θέμης Αδαμαντίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Βιτάλη, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Αντώνης Καλογιάννης, Σταμάτης Κόκοτας, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Μπέζος, Γιώτα Νέγκα, Λάκης Παπαδόπουλος με τα Ψηλά Ρεβέρ, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Ρέμος, Ηρώ Σαΐα, Πασχάλης Τόνιος, Λάκης Χαλκιάς, Zülfü Livaneli, Arja Saijonmäa.

Συμμετείχαν, επίσης, οι χορωδίες του Δήμου Αθηναίων σε Διεύθυνση Σταύρου Μπερή, η Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου και η Παιδική Χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL