Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον σύντροφο και φίλο Β. Καραγεώργο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον σύντροφο και φίλο Β. Καραγεώργο

Πιο φτωχή είναι από χθες η οικογένεια του 105,5 Στο Κόκκινο και της “Εφημερίδας των Συντακτών”. Η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Καραγεώργου, παρόντα από συστάσεως του ραδιοφώνου και στελέχους της εφημερίδας, συγκλόνισε τους συναδέλφους του όσο και τους φίλους και συντρόφους του, ακόμα και τους ακροατές του Κόκκινου που τον αναγνώριζαν από τη βαθιά φωνή του. Γιατί ο Βαγγέλης Καραγεώργος ήταν ένας εξωστρεφής, πληθωρικός άνθρωπος, από τη δεκαετία του '80 στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αγωνιστής που γέμιζε τοβ χώρο με την παρουσία του και την εύθυμη προσωπικότητά του.

Συνεχείς αναφορές γίνονταν από το Κόκκινο τη Δευτέρα στην προσωπικότητα, τη δράση και την παρουσία του Βαγγέλη Καραγεώργου στον χώρο της Αριστεράς, και ειδική εκπομπή αφιερωμένη από τους ραδιοφωνικούς του παρτενέρ, τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Γ. Ανδρουλιδάκη, ενώ και η “Εφ.Συν.” αφιέρωσε μία σελίδα στη μνήμη του.

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση προς τους οικείους του στην οποία σημειώνει: «Ο Βαγγέλης Καραγεώργος ήταν ένας μαχητικός δημοσιογράφος, ευαισθητοποιημένος, με πολύπλευρη προσωπικότητα και πολλά ενδιαφέροντα, ο οποίος ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός του γεμίζει με θλίψη τη δημοσιογραφική οικογένεια και αφήνει μεγάλο κενό σε όσους τον γνώριζαν και συνεργάζονταν μαζί του».

Γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Κομοτηνής και στο Θεολογικό στην Αθήνα. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία άρχισε το 1988 ως συνεργάτης του περιοδικού «Σύγχρονη Διαφήμιση». Το 1993 ξεκίνησε στην «Ελευθεροτυπία» ως συντάκτης ύλης, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Εργατική Αλληλεγγύη» και στα περιοδικά «Δίφωνο», «Σοσιαλισμός» και «Η Μαμή». Μετείχε ως συνεταιριστής στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στον ρ/σ Στο Κόκκινο.

Η πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Καραγεώργου γίνεται σήμερα Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, στις 4 μ.μ., στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, Λεωφ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Ν. Φιλαδέλφεια. Στις 5 μ.μ. θα ακολουθήσει η ταφή στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL