Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Ζούμε και δημιουργούμε μαζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζούμε και δημιουργούμε μαζί

Σε ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καλούν 19 ανθρωπιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Ύπατη Αρμοστεία, η UNICEF, η Άρσις, η Praksis, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και η Μετάδραση με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ασύλου και του Δήμου Αθηναίων.

"Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, τιμούμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αναζητώντας ασφάλεια. Σε όλο τον κόσμο, κοινότητες, φορείς, συλλογικότητες και άνθρωποι όλων των ηλικιών κάνουν μεγάλα και μικρά βήματα δείχνοντας αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες" γράφουν οι διοργανωτές και μας καλούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από τις 7 το απόγευμα για να παρακολουθήσουμε ταινίες μικρού μήκους από και για τους πρόσφυγες και συζητήσεις.

Η βραδιά θα κλείσει με μουσική και χορό από την Αφρική από τις ομάδες MANDELA GALS και GUMBOOT TRIO της κοινότητας Vana Ba Afrika, πολυφωνικό τραγούδι από τους GRUPI POLIFONIK VLLAZERIMI της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδας. Στο τραγούδι και την κιθάρα ο Siamand Soufizadeh. Το μουσικό πρόγραμμα συντονίζει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Παράλληλα, στοΝ χώρο θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “Capturing the Light”.

Στάση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα κάνει και το Food Truck του Γιώργου Γληνού, που θα υποδεχτεί τον Barshank Haj Younes από τη Συρία και θα σερβίρουν ελληνο-συριακές επιλογές Street Food, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες – Cooking #WithRefugees".

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, από τις 6 το απόγευμα και μετά ξεκινούν εκδηλώσεις με τίτλο "Εσείς, εγώ κι αυτοί που ήρθαν μετά - Είμαστε όλοι πολίτες", που θα περιλαμβάνουν από συζητήσεις με θέματα την αστεγία, την ένταξη, έως και επίδειξη μόδας από προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες αλλά και θεατρική παράσταση από ομάδα εθελοντών από την Ιρλανδία (SCI Hellas).

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Ρουφ μεταξύ του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και της HOPE Refugees από την Οργάνωση ΓΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL